Video

Συγκλονιστική μάχη με τα κύματα του πλοίου “Θεολόγος” στην Τήνο (vid)

Συγκλονιστική μάχη με τα κύματα του πλοίου “Θεολόγος” στην Τήνο (vid)
Το πλοίο "Θεολόγος" ξεκίνησε από τη Ραφήνα και τελικός προορισμός ήταν η Τήνος. Στην διαδρομή ωστόσο έδωσε "μάχη" με τα μανιασμένα κύματα.

Αντιμέτωπο με θηριώδη κύματα βρέθηκε το πλοίο “Θεολόγος” την Κυριακή (5/5/19), καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο άγγιξαν και τα 8 μποφόρ. Το πλοίο “Θεολόγος” ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Ραφήνα και τελικός προορισμός ήταν η Τήνος. Τα κύματα έκαναν… δύσκολη τη ζωή των επιβατών, ειδικά έξω από το λιμάνι του κυκλαδίτικου νησιού. Παρόλα αυτά, οι άριστοι χειρισμοί του πλοίαρχου οδήγησαν το πλοίο να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του tinosnow.gr εκτός από εντυπωσιακές ήταν και τρομακτικές, καθώς το πλοίο δεχόταν συνεχή χτυπήματα από τα τεράστια κύματα της φουρτουνιασμένης θάλασσας.

Σέριφος: Οι θυελλώδεις άνεμοι έσπασαν τους κάβους

Μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στην Σέριφο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και σύμφωνα με πληροφορίες έσπασαν οι κάβοι στο πλοίο με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που επικρατούσαν εκείνη την ώρα. Το πλοίο βρίσκονταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα του λιμανιού της Σερίφου. Ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει με ασφάλεια σταθερό εκεί που ήταν!

Αρχικά ένα σίδερο στο οποίο είχε δέσει τον έναν από τους κάβους έσπασε με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να αποκολληθεί από την προβλήτα και να κρέμεται στη θάλασσα η σκάλα επιβίβασης. Στο λιμάνι επικράτησε αναστάτωση, με το πλοίο και τους ναυτικούς να παλεύουν για περισσότερο από μία ώρα με τα μανιασμένα κύματα. Μέλος του πληρώματος που ήταν στην προβλήτα του λιμανιού αναγκάστηκε να επιβιβαστεί μέσα στο πλοίο με δαγκάνα φορτοεκφόρτωσης των υλικών που διέθετε το πλοίο, καθώς ο χειρίστης της, την μετέφερε προς την προβλήτα οπού και επιβιβάστηκε κάπως επεισοδιακά σε αυτήν, με την βοήθεια, του ηρωικού ανθρώπου, οποίος τυγχάνει να είναι και ο αντιδήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Ρώτας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments