Ελλάδα

Πότε κλείνουν τα σχολεία: Πως επηρεάζουν οι εκλογές τους μαθητές

Πότε κλείνουν τα σχολεία: Πως επηρεάζουν οι εκλογές τους μαθητές
Πότε κλείνουν τα σχολεία: Πως επηρεάζουν οι Ευρωεκλογές τους μαθητές.

Πότε κλείνουν τα σχολεία: Μπορεί σήμερα οι μαθητές να επέστρεψαν στις τάξεις τους, αλλά σύντομα θα έχουν νέο περιθώριο ξεκούρασης. Τα σχολεία πρόκειται να κλείσουν ξανά με αφορμή της εκλογές. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που είχαν εκδοθεί για τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα σχολεία μένουν κλειστά την Παρασκευή πριν τις εκλογές, και μένουν κλειστά και τη Δευτέρα μετά από αυτές.

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 24 Μαϊου και την Δευτέρα 27 Μαϊου. Οι αίθουσες θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις Ευρωεκλογές και ο πρώτος γύρος για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Σε περίπτωση που κάποιος δήμος ή περιφέρεια δεν βγάλουν δήμαρχο ή περιφερειάρχη από τον πρώτο γύρο τότε τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ούτε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Η διδασκαλία των μαθημάτων για τα δημοτικά και τα γυμνάσια κανονικά λήγει πάντα στις 15 Ιουνίου, επειδή όμως φέτος πέφτει Σάββατο, τα μαθήματα αναμένεται να τελειώσουν την αμέσως προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή στις 14 Ιουνίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments