Τουρισμός

Διακοπές στην Ελλάδα: Ιταλοί δημοσιογράφοι και bloggers προβάλλουν τη χώρα μας

Διακοπές στην Ελλάδα: Ιταλοί δημοσιογράφοι και bloggers προβάλλουν τη χώρα μας
Δράση του ΕΟΤ φέρνει στη χώρα μας Ιταλίδες δημοσιογράφους, προκειμένου να συλλέξουν το απαραίτητο δημοσιογραφικό υλικό για την προβολή και ανάδειξή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Αθήνα, την Κέρκυρα και την Άνδρο πρόκειται να επισκεφθούν τις προσεχείς ημέρες Ιταλοί δημοσιογράφοι και bloggers, στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδίων και ταξιδίων εξοικείωσης που διοργανώνει η υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας. Ειδικότερα, από σήμερα 7 έως τις 10 Μαΐου, την Αθήνα θα επισκεφθούν οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι Sandra Longinotti και Barbara Santoro, προκειμένου να συλλέξουν το απαραίτητο δημοσιογραφικό υλικό για την προβολή και ανάδειξή της στο ιταλικό κοινό ως μιας σύγχρονης και μοντέρνας ευρωπαϊκής γαστρονομικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, από τις 8 έως τις 12 Μαΐου, με την ευκαιρία της διοργάνωσης «2ου Corfu Food & Wine Festival» στην Κέρκυρα, θα βρεθεί η Ιταλίδα δημοσιογράφος και food blogger, Elena Blanco, για τους σκοπούς ρεπορτάζ που θα αναδεικνύει την παράδοση και τον πλούτο της τοπικής γαστρονομίας. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση για το «2ο Corfu Food & Wine Festival» αναφέρει:  Ο Δήμος της Κέρκυρας, η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Corfu Food and Wine Festival», που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 8 έως τις 12 Μαΐου 2019, προσκαλούν τους τοπικούς παραγωγούς που ενδιαφέρονται να αναδείξουν και να προβάλουν τα προϊόντα που παράγουν σε συνάντηση, την Τετάρτη 17/04/2019, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κέρκυρας, Σαμάρα 13.

Η Οργανωτική Επιτροπή επιθυμεί να εμπλακούν στο εν λόγω φεστιβάλ παραγωγοί του πρωτογενούς (κρασί, μέλι, λάδι, γαλακτοκομικά, κτηνοτροφικά κλπ.), του δευτερογενούς (μεταποιητές, συσκευαστές προϊόντων, οινοποιεία, ζυθοποιεία, βιοτεχνίες αλλαντικών, μαρμελάδες κλπ.) και του τριτογενούς τομέα, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο τοπικά προϊόντα του Ιονίου.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα εκδοθεί Οδηγός των κερκυραϊκών προϊόντων, ο οποίος αφενός μεν θα διανεμηθεί στους επισκέπτες του Φεστιβάλ (δημοσιογράφους, chef, εκπροσώπους πρεσβειών κλπ.), αφετέρου δε θα διανέμεται σε όλες τις εκθέσεις που συμμετέχει ο Δήμος Κέρκυρας. Επίσης, το περιεχόμενο του φυλλαδίου θα ενσωματωθεί στο τουριστικό portal του Δήμου, ώστε τα κερκυραϊκά προϊόντα να τύχουν της  μεγαλύτερης δυνατής προβολής.

Επίσης, τις ίδιες ημέρες στην Άνδρο θα ταξιδέψουν οι δημοσιογράφοι Michele Suraci, Ilaria Santi, Corinna Agostoni, Emanuela de Santis, Tommaso Pini και Rafaella Cegna για τη συγκέντρωση δημοσιογραφικού υλικού, ώστε να συντάξουν ειδικά αφιερώματα στα οποία το νησί των Κυκλάδων θα προβάλλεται ως ιδανικός προορισμός για εναλλακτικό τουρισμό.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments