Αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές 2019: Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μετά την παραίτηση Καμίνη

Δημοτικές εκλογές 2019: Αυτός είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων μετά την παραίτηση Καμίνη
Δημοτικές εκλογές 2019: Με 18 ψήφους από τα μέλη - δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμίνη, εξελέγη νέος δήμαρχος της Αθήνας, ο Γιώργος Μπρούλιας.

Δημοτικές εκλογές 2019:  Με 18 ψήφους από τα μέλη – δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Καμίνη, εξελέγη πριν λίγη ώρα νέος δήμαρχος της Αθήνας, ο Γιώργος Μπρούλιας. Ο κ. Μπρούλιας που μέχρι σήμερα ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας, θα είναι ο «μεταβατικός» δήμαρχος της πρωτεύουσας και θα παραδώσει την 1η Σεπτεμβρίου το δήμο στον εκλεγέντα από τις εκλογές της 26ης Μαίου.

Ο κ. Μπρούλιας εξελέγη στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα όπως ορίζει ο νόμος και υπερίσχυσε του νυν προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη που είχε θέσει επίσης υποψηφιότητα και έλαβε επτά ψήφους. Στη ψηφοφορία υπήρξε και ένα άκυρο. Η εκλογή νέου δημάρχουδρομολογήθηκε μετά την παραίτηση την περασμένη βδομάδα του Γιώργου Καμίνη.  Ο κ. Καμίνης παραιτήθηκε, όπως ορίζει ο νόμος προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

  • Ποιος είναι 0 Γιώργος Μπρούλιας

Ο Γιώργος Μπρούλιας είναι παντρεμένος και έχει ένα αγοράκι. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κολωνό. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτων του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Βιομηχανικών συστημάτων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Από το 2007 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του δήμου Αθηναίων, συνέδεσε το όνομά του με την έγκαιρη εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων (600 παιδιά) του δήμου το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Είχε αναλάβει το βάρος του συντονισμού όλων το υπηρεσιών του δήμου με αποτέλεσμα 600 οικογένειες να παραλάβουν με ασφάλεια τα παιδιά τους από την Τεχνόπολη.

Ως αντιδήμαρχος διαχείρισης απορριμμάτων, ο Γιώργος Μπρουλιας προχώρησε στην ενίσχυση του 40% του στόλου της διεύθυνσης καθαριότητας, στην εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών για αποκομιδή απορριμμάτων (ραντεβού σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε σημεία έντονης τουριστικής επισκεψιμότητας, υπηρεσία αποκομιδής με μηνύματα στο εμπορικό Τρίγωνο, δημιουργία Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμάτων) κ.ά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments