Αθλητισμός

Ρόμα: Σενάρια για Ρέτσο

Ρόμα: Σενάρια για Ρέτσο
Στα ραντάρ της Ρόμα φέρεται να βρίσκεται ο Παναγιώτης Ρέτσος σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Στα ραντάρ της Ρόμα φέρεται να βρίσκεται ο Παναγιώτης Ρέτσος σύμφωνα με τους Ιταλούς. Αυτό αποκαλύπτει το “calciomercatoweb”, για τον πρώην αμυντικό του Ολυμπιακού. «Ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο κεντρικός αμυντικός της Λεβερκούζεν, θα μπορούσε να είναι το νέο όνομα στην άμυνα της Ρόμα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, αλλά επισημαίνεται το θέμα με τη φυσική κατάσταση του διεθνούς στόπερ. Ο 20χρονος άσος ταλαιπωρήθηκε πολύ από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να έχει παίξει σε μόλις ένα παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν, στο Europa League. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη Ρόμα να ζητήσει τον δανεισμό του, βάζοντας ρήτρα αγοράς σε περίπτωση που μείνει ευχαριστημένη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Παναγιώτης Ρέτσος

O Παναγιώτης Ρέτσος (Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική, 9 Αυγούστου 1998) είναι Έλληνας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως αμυντικός στην Μπουντεσλίγκα για την Μπάγερ 04 Λεβερκούζεν, καθώς και στην Εθνική Ελλάδας. Η μεταγραφή του αντί του τιμήματος των 22 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2017 στην Μπάγερ Λεβερκούζεν από τον Ολυμπιακό Πειραιώς (στον οποίο υπήρξε την ίδια χρονιά ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου)[1] αποτέλεσε την ακριβότερη μεταγραφή τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και Έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ολυμπιακός

Ακαδημίες Ολυμπιακού

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Θύελλα Αγίου Δημητρίου, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε και ο μεγαλύτερος αδελφός του, ενώ ο μικρός του αδελφός αγωνίζεται στις ακαδημίες του Ολυμπιακού.[1] Το 2008 εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς, όπου παρέμεινε έως και το 2016, κατακτώντας πρωταθλήματα ενώ ήταν κι ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της τα τελευταία χρόνια (2015-16).

Ο Ολυμπιακός του έδωσε επαγγελματικό συμβόλαιό το 2016, όπως και σε αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές των ακαδημιών, μεταξύ αυτών και οι Θανάσης Ανδρούτσος και Γιώργος Μανθάτης,[3]οι οποίοι έγιναν βασικά στελέχη της πρώτης ομάδας.

Επαγγελματική καριέρα με Ολυμπιακό

Ο Ρέτσος, σε ηλικία 18 ετών, έγινε ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου, ενώ παράλληλα έγινε και ο νεότερος αρχηγός όλων των αθλητικών τμημάτων του Ολυμπιακού. Το σχετικό ρεκόρ, προηγουμένως, το κατείχε ο αθλητής του βόλει, Μενέλαος Κοκκινάκης. Το εν λόγω επίτευγμα τον κατατάσσει ανάμεσα στους νεότερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν αρχηγοί των ομάδων, σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία του ποδοσφαίρου.

Με τον Ολυμπιακό έως τώρα έχει αγωνιστεί σε πάνω από 30 επίσημους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ έχει πανηγυρίσει και το πρωτάθλημα Ελλάδας της περιόδου 2016-17,[8] έχοντας πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο.

2016-17

Ουσιαστικά η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε την περίοδο 2016-17, όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ, από τον Βίκτορ Σάντσεθ. Μετά από την αποτυχημένη απόπειρα του Ολυμπιακού να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και τον αποκλεισμό του από την Χάποελ Μπερ Σεβά, ο Βίκτορ απομακρύνθηκε και τον Ολυμπιακό ανέλαβε ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος έδωσε ευκαιρίες στους νεότερους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, μεταξύ αυτών και στον Ρέτσο.

Έχοντας ήδη αγωνιστεί στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, στις 25 Αυγούστου 2016, έκανε το ντεμπούτο του στο Europa League (2016-17), απέναντι στην Αρούκα, στον νικηφόρο αγώνα με 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα που του έδωσε και την πρόκριση στου ομίλους της διοργάνωσης, με τον ίδιο να ξεκινά βασικός. Συνολικά συμμετείχε σε 8 αγώνες της διοργάνωσης, δύο εκ των οποίων με την Μπεσίκτας, από την οποία ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Στο πρωτάθλημα Ελλάδας, όπου ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής, αγωνίστηκε σε 18 αγώνες, εκ των οποίων στους 14 ήταν βασικός. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 έκανε και το ντεμπούτο του, μπαίνοντας ως αλλαγή, στον νικηφόρο με 6-1 αγώνα απέναντι στη Βέροια. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης αγωνίστηκε σε αρκετές θέσεις της άμυνας. Στις 8 Φεβρουαρίου 2017 στον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Ατρόμητο έγινε ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του συλλόγου.

Την ίδια χρονιά αγωνίστηκε και στο κύπελλο Ελλάδας, σε συνολικά 8 αγώνες, με το ντεμπούτο του να γίνεται στις 26 Οκτωβρίου 2016, στη νίκη με 3-0 εναντίον του Πλατανιά, όπου ο ίδιος ξεκίνησε βασικός.  Τελικά, ο Ολυμπιακός έφτασε έως τους τέσσερις της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την ΑΕΚ (με συνολικό σκορ 2-2), ενώ και στους δύο αγώνες ο Ρέτσος είχε ξεκινήσει βασικός.

2017-18 Την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός πλέον με νέο προπονητή, τον Μπέσνικ Χάσι, ξεκίνησε την προετοιμασία του στο Ζέεφελντ, με τον Ρέτσο να είναι μέσα στα πλάνα του Χάσι. Παρόλα αυτά, στον πρώτο φιλικό αγώνα της χρονιάς χτύπησε άσχημα στο κεφάλι του, γεγονός που τον άφησε αναίσθητο για μερικά λεπτά. Την ίδια μέρα διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου πήρε εξιτήριο αυθημερόν, χωρίς να διατρέξει τελικά κάποιον κίνδυνο. Στην αρχή της χρονιάς αυτής ο Ρέτσος ήταν αναντικατάστατος, παίζοντας βασικός και στους τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες (2 με Παρτιζάν και 2 με Ριέκα), μέσω των οποίων ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έπαιξε και στους 2 αγώνες της Σούπερ Λιγκ (με Λάρισα και Λαμία). Ωστόσο, οι φήμες για πιθανή παραχώρησή του, κατά τον Αύγουστο του 2017, φούντωσαν με τις Ρεν και Μπάγερ Λεβερκούζεν, να προσφέρουν πάνω από 20 εκατομμύρια. Τελικά, στις 31 Αυγούστου του 2017, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πώληση του ποδοσφαιριστή στη γερμανική ομάδα.

Μπάγερ Λεβερκούζεν

Στις 31 Αυγούστου 2017 η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανακοίνωσε επίσημα τον Παναγιώτη Ρέτσο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως και το 2022.[21] Λέγεται ότι το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που καθιστά τη μεταγραφή του Έλληνα ποδοσφαιριστή ως την δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή (έως και το 2017) στην ιστορία της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

2017-2018

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2017, ο Ρέτσος, έκανε το ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα της Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Μπουντεσλίγκα, σε έναν αγώνα κόντρα στην ΣΚ Φράιμπουργκ, με τελικό σκορ 4-0, υπέρ της Μπάγερ, μάλιστα ξεκίνησε και βασικός.[23] Στις 9 Απριλίου του 2018, ο Ρέτσος πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, το οποίο ήταν γενικά και το πρώτο του επαγγελματικό γκολ.

Διεθνής καριέρα

Εθνικές Νέων

Ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει αγωνιστεί, από το 2014, σχεδόν σε όλα τα τμήματα νέων της εθνικής Ελλάδας. Στις 26 Αυγούστου 2014 έκανε το ντεμπούτο του με την Παίδων (Κ-17), ως βασικός στον νικηφόρο αγώνα (2-0) απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας. Με την εν λόγω εθνική ομάδα έχει 10 συμμετοχές, με την Νέων (Κ-18) 3 συμμετοχές (στις οποίες πέτυχε και το πρώτο του γκολ, στις 11 Ιανουαρίου 2015, στη νίκη με 1-0 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Μολδαβίας). Από τον Μάρτιο του 2016, αγωνίζεται στην εθνική Νέων (Κ-19), στην οποία έως τώρα έχει 10 συμμετοχές.

Εθνική Ελλάδος

Στις 9 Ιουνίου 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά από τον ομοσπονδιακό προπονητή Μίχαελ Σκίμπε στην Ανδρών, στον εκτός έδρας αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, απέναντι στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (0-0), χωρίς να αγωνιστεί. Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε τελικά στις 31 Αυγούστου 2017, στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Εσθονίας (0-0), ξεκινώντας βασικός και αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments