Οικονομία

ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους

ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα: Πότε θα δοθούν στους δικαιούχους
ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα: Έγινε γνωστό πότε αναμένεται να δοθούν στους δικαιούχους.

ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα: Η ελληνική οικογένεια περνάει μια δύσκολη φάση από οικονομικής πλευράς. Μια οικονομική διευκόλυνση από το κράτος είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν να ζητήσουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Ο ΟΠΕΚΑ έγκρινε την δημόσια δαπάνη ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019.

Ο στόχος είναι να να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και να καλυφθούν δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε άτομα με Αναπηρία. Η πιθανότερη ημερομηνία πληρωμής είναι η 24 Μαϊού 2019. Έτσι, πρόκειται να ωφεληθούν οι δικαιούχοι σε ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα και επίδομα στέγασης με την ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

ΟΠΕΚΑ προνοιακά επιδόματα: Δεν προσμετρούνται στο εισόδημα

Το επίδομα στέγασης και γενικότερα όλα τα προνοιακά επιδόματα σε άτομα με αναπηρία  δε θα προσμετρούνται στο εισόδημα, όσον αφορά τα κριτήρια για τη χορήγηση του ΚΕΑ, του επιδόματος τέκνων και άλλων προνοιακών παροχών. Σχετικά με το επίδομα ενοικίου αναμένεται να είναι αφορολόγητο και δεν  υπόκειται σε κρατήσεις, να είναι ακατάσχετο, να συμψηφίζεται και να μη λογίζεται ως εισόδημα για τα κριτήρια του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του επιδόματος τέκνων.

Τέλος, στις προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία, δεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος και δε φορολογούνται. Το ποσό των προνοιακών παροχών σε άτομα με αναπηρία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης και δε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments