Αθλητισμός

Premier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι (vids)

Premier League: Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σίτι (vids)
Μετά από έναν συγκλονιστικό «Μαραθώνιο» ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ με φόντο την κούπα της Premier League, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια

Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στην ιστορία της Premier League, πρώτη το «νήμα» έκοψε η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άντεξε στο «στενό» μαρκάρισμα που της έκανε σε όλη σχεδόν τη σεζόν η Λίβερπουλ και πανηγύρισε το έκτο πρωτάθλημα της ιστορίας της και δεύτερο σερί.

Ακόμη και η τελευταία αγωνιστική είχε αγωνία, καθώς η Λίβερπουλ προηγήθηκε πρώτη στο σκορ (απέναντι στη Γουλβς της οποίας τελικά επικράτησε με 2-0), με τη Σίτι επιπλέον να μένει και πίσω στο σκορ στην έδρα της Μπράιτον (στο 27’). Τελικά αυτή η εξέλιξη μάλλον αφύπνισε τους «Πολίτες» που απάντησαν με τέσσερα τέρματα για να επικρατήσουν με το επιβλητικό 4-1 και να κλειδώσουν τον τίτλο!

Η Σίτι ισοφάρισε αρχικά στο αμέσως επόμενο λεπτό (28′) με τον Αγουέρο και από εκεί και πέρα άρχισε ο… χορός των γκολ για τους φιλοξενούμενους.  Στο 38′ ο Λαπόρτα έκανε το 1-2, ενώ στο 63′ ο Μαχρέζ έδωσε διαφορά δύο τερμάτων στην ομάδα του και ουσιαστικα τα πάντα τελείωσαν εκεί. Απλα ο Γκουντογκάν στο 72′ έβαλε το «κερασάκι στην τούρtα» για την ομάδα του Μάντσεστερ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-κούπα!

Τα πρωταθλήματα της Σίτι: 1936–37, 1967–68, 2011–12, 2013–14, 2017–18, 2018-19

To πόσο συγκλονιστική ήταν η μάχη ανάμεσα σε Σίτι και Λίβερπουλ φαίνεται από το γεγονός ότι οι δεύτεροι κόκκινοι έχασαν τον τίτλο παρότι συγκέντρωσαν 97 βαθμούς, βαθμολογική συγκομιδή – ρεκόρ στην Ιστορία της, και γνώρισαν μόλις 1 ήττα.

Κόντρα στη Γουλβς «δράστης» για τους Reds ήταν ο Σαντιό Μανέ με δύο γκολ στο 17′ και το 82′.

Για τους λάτρεις της στατιστικής:

  • Στις 26 προηγούμενες σεζόν (πέραν της περυσινής) οι 97 βαθμοί θα ήταν αρκετοί για τη Λίβερπουλ για να στεφθεί πρωταθλήτρια.
  • Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα στην Ιστορία της Premier που μετράει 30 νίκες και 97 βαθμούς αλλά δεν παίρνει τον τίτλο!
  • Δεν έχει υπάρξει ομάδα στο Νησί με μονάχα μία ήττα, που δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια.
  • Η Λίβερπουλ είναι και επίσημα η καλύτερη ομάδα στην Ιστορία των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που τερματίζει δεύτερη. Οι 97 βαθμοί της ξεπερνούν τους 96 που είχε μαζέψει η Ρεάλ Μαδρίτης το 2009/10

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments