Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου 2019: Απόφαση του Γερμανού ρέφερι να μη δώσει πέναλτι στην ΑΕΚ

Τελικός Κυπέλλου 2019: Απόφαση του Γερμανού ρέφερι να μη δώσει πέναλτι στην ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου 2019: Παρά την υπόδειξη από το VARο Γερμανός διαιτητής αποφάσισε να μη δώσει πέναλτι στην ΑΕΚ.

Τελικός Κυπέλλου 2019: Το τελευταίο τρόπαιο της σεζόν κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει δίχτυα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και τελικά ήταν αυτός που σήκωσε το Κύπελλο. Στην ΑΕΚ είναι απογοητευμένοι με την εμφάνιση τους, αλλά έχουν και παράπονα από την διαιτησία του Γερμανού ρέφερι.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο παιχνίδι υπήρχε η επιλογή της χρήσης βίντεο από το VAR. Ο απόλυτος άρχοντας της αναμέτρησης χρειάστηκε να το συμβουλευτεί δυο φορές. Αρχικά στο γκολ του ΠΑΟΚ που δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό και στη συνέχεια σε μια φάση που η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι. Ο Μάνταλος προσπάθησε να περάσει τη μπάλα και αυτή βρήκε στο χέρι του Κάνιας.

Τελικός Κυπέλλου 2019: Το VAR είπε πέναλτι, ο διαιτητής κόρνερ

Οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο δωμάτιο του VAR φέρονται να υπέδειξαν στον Φέλιξ Τσβάιερ την παράβαση έχοντας δει τα σχετικά ριπλέι. Αυτό ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να επισκεφτεί το ειδικά διαμορφωμένο μόνιτορ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γερμανός είδε ξανά τη φάση και συνέχισε να πιστεύει ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Από το βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως η μπάλα σταματάει στο χέρι,ωστόσο ο Τσβάιερ προφανώς έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος στη φάση και το θεώρησε ακούσιο. Παρά την παρουσία του VAR η τελική απόφαση παραμένει πάντα στην κρίση του διαιτητή και σε αυτή την περίπτωση δεν έκρινε ότι υπάρχει παράβαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments