Video

Tsitsipas – Nadal: Ο μεγάλος Στέφανος του Ελληνικού Τένις υπέταξε τον “Βασιλιά” μέσα στην έδρα του

Tsitsipas – Nadal: Ο μεγάλος Στέφανος του Ελληνικού Τένις υπέταξε τον “Βασιλιά” μέσα στην έδρα του
Tsitsipas - Nadal: Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον θρυλικό Ισπανό μέσα στην έδρα του και προκρίθηκε στον τελικό Όπεν της Μαδρίτης!

Tsitsipas – Nadal: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπει για τα καλά στον χάρτη του Παγκόσμιου Τένις. Ο Έλληνας αθλητής δείχνει ότι οι πρόσφατες επιτυχίες του δεν είναι “πυροτέχνημα”. Ο νεαρός τενίστας θα διεκδικήσει σήμερα την πρώτη θέση στο Όπεν της Μαδρίτης με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για να γίνει αυτό ο Τσιτσιπάς έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ράφα Ναδάλ μέσα στην ίδια του τη χώρα και μάλιστα στο χώμα που ο Ισπανός θεωρείται ανίκητος. Μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 (6-4, 2-6, 6-3). Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του 20χρονου κόντρα στον “Βασιλιά”.

Tsitsipas – Nadal: Έδειξε από νωρίς τα δόντια του ο Στέφανος

Από το ξεκίνημα του πρώτου σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι δεν πήγε στη Μαδρίτη για τη χαρά της συμμετοχής. Μπροστά σε 12.000 Ισπανούς ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να πετύχει δύο μπρέικ στον Ισπανό, ωστόσο έλαβε απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα φτάνοντας στο 4-4, ωστόσο σειρά είχε το τρίτο μπρέικ από τον 20χρονο. Τελικά, κατάφερε να το υπερασπιστεί και κάνοντας το 6-4, διαμόρφωσε το 1-0.

Αυτό αφύπνισε τον Ναδάλ που ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένος στο δεύτερο σετ και μετά το αρχικό 2-2, πάτησε γκάζι και δεν άφησε το περιθώριο στον Τσιτσιπά, φτάνοντας στην ισοφάριση σε 1-1 με διαδοχικά κερδισμένα game, διαμορφώνοντας το 6-2.

Εκείνη τη στιγμή οι περισσότεροι πίστεψαν πως ο Ισπανός θα τελείωνε το ματς. Όσοι είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο υπολόγισαν χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά. Μετά το αρχικό 2-2, με τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους, ήρθε το μπρέικ από τον Έλληνα τενίστα (3-2) και κατόπιν νέο κερδισμένο game για να κάνει το 4-2. Δεν σταμάτησε όμως εκεί… Με νέο μπρέικ έκανε το 5-2 και παρά το 5-3 του Ναδάλ, δεν πτοήθηκε και με εκπληκτική απόδοση στο 9ο game κατάφερε να «σπάσει» και πάλι το σερβίς του 32χρονου, φτάνοντας στην ιστορική για τον ίδιο νίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments