Υγεία

Αν πίνεις πολλούς καφέδες θα ζήσεις περισσότερο

Αν πίνεις πολλούς καφέδες θα ζήσεις περισσότερο
Ευχάριστα νέα για όσους πίνουν πολλούς καφέδες, καθώς η αυξημένη κατανάλωσή τους συνδέεται με αύξηση στο προσδόκιμο ζωής.

Εάν ανήκετε και εσείς στην ομάδα εκείνη των ανθρώπων που πίνουν πολλούς καφέδες, τότε αξίζει να ενημερωθείτε για μία νέα έρευνα που δείχνει ότι η αυξημένη κατανάλωσή τους συνδέεται με το αυξημένο προσδόκιμο ζωής. Μπορεί πολλές μελέτες στο παρελθόν να έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καφέ έχει πολλά οφέλη στην υγεία, ωστόσο πολλοί είναι ακόμη σκεπτικοί με την αυξημένη κατανάλωσή τους.

Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν πολλούς καφέδες έζησαν περισσότερο σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου καφέ. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από περισσότερα από 500.000 άτομα ηλικίας 38 έως 73 ετών, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε καφέ, από 1 έως 8 φλυτζάνια ημερησίως κάνει τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο.

Μία ακόμη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο CNNi, έδειξε μία μεγαλύτερη βιολογική σύνδεση μεταξύ του καφέ και της μακροβιότητας και βρήκε πως η θνησιμότητα έχει αρνητική συσχέτιση με την κατανάλωση καφέ όσον αφορά τις καρδιολογικές ασθένειες, τον καρκίνο, ασθένειες του αναπνευστικού, του διαβήτη, και της νεφρικής ανεπάρκειας.

Η μελέτη στις Ευρωπαϊκές χώρες έδειξε μία αρνητική συσχέτιση μεταξύ του καφέ και τις ασθένειες του ήπατος, τις αυτοκτονικές τάσεις στους άνδρες, τον καρκίνο στις γυναίκες, τις ασθένειες του πεπτικού και του κυκλοφοριακού συστήματος. Αυτοί που πίνουν τρεις ή και παραπάνω κούπες καφέ την ημέρα έχουν μικρότερο κίνδυνο για όλους τους τύπους θανάτου συγκριτικά με όσους δεν πίνουν καφέ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments