Αυτοκίνητο

Volvo: Η εταιρεία ετοιμάζει νέα μπαταρία για την ηλεκτροκίνητη έκδοση

Volvo: Η εταιρεία ετοιμάζει νέα μπαταρία για την ηλεκτροκίνητη έκδοση
Η Volvo έχει υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους ασιατικούς κατασκευαστές για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου.

Η Volvo αναζητά νέες συμφωνίες οι οποίες θα τη βοηθήσουν να κατεβάσει το κόστος των μπαταριών, ώστε να περάσει με το πλεονέκτημα της τιμής στη φάση της ηλεκτροκίνησης. Ήδη, έχει υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τους ασιατικούς κατασκευαστές CATL και LG Chem για την προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου την επόμενη δεκαετία, τόσο για τα μοντέλα της, όσο και για τη θυγατρική της εταιρεία, την Polestar.

Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της να κατέχει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα για τα μισά της μοντέλα μέχρι το 2025. Άλλωστε η Volvo επενδύει περίπου το 5% των ετήσιων εσόδων της, που ισοδυναμεί με 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, στην ηλεκτροκίνηση.

Για την LG Chem, η συμφωνία είναι μια επέκταση της συνεργασίας, καθώς αυτή, ήδη, παρέχει τις μπαταρίες για τις plug-in εκδόσεις των XC90, XC60 και V60. Από την άλλη, στο τελικό στάδιο σε εργοστάσιο της Γάνδης βρίσκεται η νέα μπαταρία η οποία θα εφοδιάσει την ηλεκτρική έκδοση του συμπαγούς SUV XC40 και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η LG Chem είναι ο πρώτος ασιατικός προμηθευτής μπαταριών για την Ευρώπη. Ήδη κατασκευάζει για τις Daimler, Porsche, Audi, Renault και Jaguar.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments