Ελλάδα

Πλατεία Ομονοίας: Έτσι θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν τα έργα (pics)

Πλατεία Ομονοίας: Έτσι θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν τα έργα (pics)
Η πλατεία Ομονοίας είναι έτοιμη να αλλάξει μορφή και οι πρώτες εικόνες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η πλατεία Ομονοίας ήταν κάποτε μια από τις ομορφότερες στη χώρα. Η τελευταία της μορφή είχε “ξενίσει” σε πολλούς. Τους τελευταίους μήνες παραμένει κλειστεί προκειμένου να γίνουν έργα για την ανάπλαση της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και τότε θα είναι έτοιμη να παραδοθεί.

Η νέα πλατεία Ομονοίας θα περιλαμβάνει ένα συντριβάνι και ο φωτισμός της θα είναι με LED τελευταίας τεχνολογίας. Στο χώρο αναμένεται να υπάρχει και αρκετό πράσινο στα σημεία που μπορεί να υποστηριχτεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακριβώς από κάτω βρίσκεται η στάση του μετρό και του ηλεκτρικού. Τις τρισδιάστατες φωτογραφίες έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα iEfimerida.gr.

Πλατεία Ομονοίας: Έρχεται ολικό λίφτινγκ

O αρμόδιος αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Δήμου Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, μίλησε στο iEfimerida.gr για το σχέδιο ανάπλασης της πλατείας. “Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομόνοιας, σηματοδοτείται η αρχή της ανάταξης του κέντρου, καθώς μια καινούργια Ομόνοια, ασφαλής, φωτισμένη, καθαρή θα γίνει ξανά το σημείο συνάντησης των Αθηναίων και θα πάψει να αποτελεί άντρο παραβατικών συμπεριφορών. Θα σταματήσει, δηλαδή να αποτελεί μαύρη τρύπα στο κέντρο της πόλης.

Με την ανακατασκευή της πλατείας Ομονοίας ‘μεγαλώνουμε’ την πόλη. Άλλωστε, η εκτεταμένη παρέμβαση, έκτασης 110 στρεμμάτων στο Εμπορικό Τρίγωνο, η οποία σύντομα ολοκληρώνεται, ακουμπάει την Πλατεία Ομονοίας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε, μέσω της οδού Πατησίων μέχρι και το Αρχαιολογικό Μουσείο, δημιουργώντας τον ‘μεγάλο περίπατο.

Τέλος, με την ανακατασκευή της πλατείας ενθαρρύνονται νέες επενδύσεις και δραστηριότητες με επίκεντρο την Ομόνοια, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα αρχίζουν να διαχέονται στις γειτονιές γύρω από αυτή, δίνοντάς τους ζωή και ανάπτυξη” καταλήγει ο Γιώργος Αποστολόπουλος στο iEfimerida.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments