Διεθνή

«Hello Brother»: Αιγύπτιος κάνει ταινία το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία

«Hello Brother»: Αιγύπτιος κάνει ταινία το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία
«Hello Brother» είναι ο τίτλος της ταινίας που ετοιμάζει ο Αιγύπτιος παραγωγός Μοέζ Μασούντ, με θέμα τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία. Η φράση αυτή ήταν τα τελευταία λόγια του ηλικιωμένου μουσουλμάνου που άνοιξε την πόρτα στο τέμενος Αλ Νουρ στον 28χρονο μακελάρη.

Δεν έχουν περάσει παρά δύο μήνες από το μακελειό στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. Τότε, ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ εισέβαλε σε δύο μουσουλμανικά τεμένη και σκόρπισε τον θάνατο, αφήνοντας πίσω του 51 νεκρούς. Αυτή την τραγωδία έλαβε ως έμπνευση ο Αιγύπτιος παραγωγός Μοέζ Μασούντ που στο Φεστιβάλ των Καννών δήλωσε ότι ετοιμάζει μια νέα ταινία, με θέμα τη διπλή τρομοκρατική επίθεση.

Ο Μασούντ, μιλώντας στο «Variety», αποκάλυψε  πως ο τίτλος της νέας του ταινίας θα είναι «Hello Brother»και θα περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας προσφύγων από το Αφγανιστάν. Εκείνοι για να γλιτώσουν από τον θάνατο στην πατρίδα τους, μετακόμισαν στο Κράιστσερτς. Ωστόσο, στην αναζήτηση μιας ασφαλέστερης ζωής έζησαν τη φρίκη του μακελειού. «Στο Κράιστσερτς στις 15 Μαρτίου όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας ενός φρικαλέου εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Μασούντ. Παράλληλα, πρόσθεσε πως μέλη της ομάδας του βρέθηκαν πρόσφατα στη Νέα Ζηλανδία και συναντήθηκαν με επιζώντες, καθώς και με συγγενείς των θυμάτων των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο ίδιος τόνισε πως μέσα από την ταινία του «θα κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον και τη ρίζα που δημιουργεί το μίσος, τον ρατσισμό και την τρομοκρατία». Ο τίτλος «Hello Brother» είναι εμπνευσμένος από τα τελευταία λόγια που ένας ηλικιωμένος μουσουλμάνος, στην είσοδο του τεμένους Αλ Νουρ, πρόλαβε να ψελλίσει στον μακελάρη, προτού σωριαστεί νεκρός από το όπλο του.

Εκφράζει την αντίθεση της με την ταινία ομάδα Μουσουλμάνων

Πάντως, μια ομάδα μουσουλμάνων στο Κράιστσερτς εξέφρασε, ήδη, την αντίθεσή της για την ταινία. Η ομάδα δήλωσε πως τώρα δεν είναι η «σωστή στιγμή», ενώ εξέφρασε την ανησυχία της «για την αξιοπρέπεια και την ιδιωτικότητα της κοινότητάς της».

Ο Αιγύπτιος Μοέζ Μασούντ, εκτός από παραγωγός ταινιών, είναι και ακτιβιστής. Μάλιστα, βρίσκεται στην 31η θέση στη λίστα με τους 500 πιο σημαντικούς μουσουλμάνους στον κόσμο. Το 2016 η ταινία του «Clash» είχε την τιμή να ανοίξει το παράλληλο τμήμα του φεστιβάλ Καννών «Ένα κάποιο βλέμμα» (Un Certain Regard) σε σκηνοθεσία Μοχάμεντ Ντιαμπ. Η ταινία «Clash» περιγράφει τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από την εξουσία στην Αίγυπτο το 2013.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments