Video

Μαρία Σάκκαρη: «Τρελαίνει» κόσμο στη Ρώμη – «Μυθική» πρόκριση στα ημιτελικά

Μαρία Σάκκαρη: «Τρελαίνει» κόσμο στη Ρώμη – «Μυθική» πρόκριση στα ημιτελικά
Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-1 σετ την Κριστίνα Μλαντένοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Η Μαρία Σάκκαρη, μετά τις Ζβονάρεβα, Πέτκοβιτς, Παβλιουτσένκοβα, Κονταβέιτ και Κβίτοβα υπέταξε και την Κριστίνα Μλαντένοβιτς. Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση και με μια επική ανατροπή επικράτησε με 2-1 σετ (5-7, 6-3, 6-0) της Γαλλίδας και πέρασε στα ημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά που διεξάγεται στη Ρώμη.

Η 23χρονη δεν τα παράτησε όταν βρέθηκε «κάτω» με σετ και μπρέικ (5-7, 1-2) και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε σε μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Αυτή ήταν 6η σερί νίκη για την συμπατριώτισσά μας, η οποία ξεκίνησε την περιπέτειά της από τα προκριματικά. Η Σάκκαρη απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι μαχήτρια και επιβραβεύτηκε για το πάθος και πείσμα της με την σπουδαία νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του ιταλικού Οπεν.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα της Μαρίας, η οποία τον τελευταίο καιρό έχει κάνει άλματα προόδου. Στην αρχή της χρονιάς πέρασε μια δύσκολη περίοδο με συνεχόμενης ήττες, αλλά στη χωμάτινη σεζόν τα πηγαίνει εξαιρετικά.

Πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε στο Ραμπάτ του Μαρόκο τον πρώτο της WTA τίτλο και απόψε πέρασε στους «4» του Internazionali BNL d’ Italia. Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Καρολίνα Πλίσκοβα (No.7 στον κόσμο), η οποία νωρίτερα κέρδισε με 2-1 σετ την Αζαρένκα.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Μαρία με την ψυχολογία στα ύψη μετά τις σπουδαίες νίκες απέναντι σε Πέτρα Κβίτοβα και Ανέτ Κονταβέιτ, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 4-1. Η Γαλλίδα, ωστόσο, επέστρεψε και μείωσε σε 4-3. Η Σάκκαρη με νέο μπρέικ έκανε το 5-3 και λίγο αργότερα σέρβιρε για το σετ. Η Μλαντένοβιτς, ωστόσο, βρήκε τα κουράγια, εκμεταλλεύτηκε τα εύκολα λάθη της Μαρίας και με νέο μπρέικ παρέμεινε «ζωντανή», κάνοντας το 5-4. Στη συνέχεια ισοφάρισε σε 5-5 και με δύο ακόμα μπρέικ έφερε τούμπα το ματς, κάνοντας το 5-7 και το 1-0 στα σετ.

Η Σάκκαρη είχε χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της, με την Γαλλίδα να κάνει πρώτη μπρέικ στο δεύτερο σετ και να προηγείται με 2-1. Όλα έδειχναν ότι η Μλαντένοβιτς θα φτάσει στη νίκη, όμως, η Μαρία δεν τα παράτησε. Πάλεψε, πίεσε, ισοφάρισε σε 2-2 γκέιμ και με αντεπίθεση διαρκείας λίγο αργότερα έκανε το 6-3 και το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο η συμπατριώτισσά μας ήταν εξαιρετική, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό της, της οποίας έσπασε 3 φορές το σερβίς και με 6-0 έφτασε σε μία ακόμα σπουδαία νίκη.

Με αυτή τη νίκη η Σάκκαρη εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.28, το οποίο αποτελεί career high, καθώς μέχρι τώρα στην καλύτερη επίδοσή της είχε βρεθεί στο Νο. 29. Αύριο το απόγευμα στις 18:00 θα αντιμετωπίσει την Πλίσκοβα με στόχο μία ακόμα σπουδαία νίκη. Μια νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για τον τελικό και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments