Video

Eurovision 2019: Το τραγούδι της Αυστραλίας μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη (vid)

Eurovision 2019: Το τραγούδι της Αυστραλίας μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη (vid)
Η Αυστραλία συμμετέχει στην Eurovision 2019 με ένα ιδιαίτερο τραγούδι.

Είναι 37 ετών, τραγουδίστρια της ποπ και κλασικής μουσικής με καταγωγή από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας. Η Κέιτ Μίλερ-Χάιντκε έγινε ευρύτερα γνωστή με το τραγούδι της «Zero Gravity» (Μηδενική Βαρύτητα) με το οποίο εκπροσωπεί την πατρίδα της στον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Βραβευμένη και γνωστή στη χώρα της έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ και ένα ακόμη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, ενώ είναι επιτυχημένη και ως στιχουργός. Έχει γράψει ακόμη και τους στίχους για την θεατρική μεταφορά του μιούζικαλ “Η Μύριελ Παντρεύεται”.

Το τραγούδι που παρουσιάζει στο Τελ Αβίβ περιγράφεται ως ένας συνδυασμός ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής και όπερας.: κάποιοι το ‘βάφτισαν’ “πόπερα” (ποπ+όπερα).

Αλλά δεν είναι αυτό που το χαρακτηρίζει ασυνήθιστο. Είναι το θέμα του καθώς μέσα από τους στίχους του η Κέιτ περιγράφει πώς ξεπέρασε την επιλόχειο κατάθλιψη έπειτα από την γέννηση του γιου της Έρνι, το 2016.

Μιλώντας στην εκπομπή του ABC “Australian Story” η ίδια είπε: “Βρισκόμουν στ΄αλήθεια μέσα στην ομίχλη, ψυχικά και σωματικά. Ήταν σαν να περνάω μέσα από ένα είδους σκοτάδι”. “Επί 18 μήνες είχα χάσει την φωνή μου, τόσο πραγματικά όσο και μεταφορικά. Ήμουν υπερβολικά κουρασμένη. Ένιωθα ότι δεν ήμουν ο εαυτός μου”, λέει η ίδια στο BBC. To τραγούδι αυτό περιγράφει πώς ξαναβρήκε τον εαυτό της και μιλάει για την έκρηξη δημιουργικότητας που ακολούθησε.

“Ήταν μια επανάσταση, το πρώτο τραγούδι που έγραψα με την δική μου φωνή έπειτα από καιρό. Είχα συγκεκριμένες φιλοδοξίες για το τραγούδι δεδομένου ότι θα πήγαινε στην Eurovision. Θα έπρεπε να είναι μνημειώδες αλλά παρέμεινα σε ένα πραγματικά αυθεντικό συναίσθημα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments