Διεθνή

Προκλητικός ο Ερντογάν: “Δεν έγινε καμία γενοκτονία” (vid)

Προκλητικός ο Ερντογάν: “Δεν έγινε καμία γενοκτονία” (vid)
O Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στον Τουρκικό λαό λέγοντας πως δεν έχει γίνει καμία γενοκτονία κατά των ποντίων.

Ο Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη μέρα που ξεκίνησε η επανάσταση των Τούρκων για την ανεξαρτησία τους από τους Έλληνες το 1919. Από την Σαμψούντα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως ο λαός του δεν έχει να ντρέπεται για τίποτα καθώς δεν υπήρξε καμία γενοκτονία.

“Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή. Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία διαπράχθηκε κατά του έθνους μας, όταν οι Οθωμανοί αποσύρονταν από τα Βαλκάνια», ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην 100η επέτειο της 19ης Μαΐου. Στη συνέχεια ο  Τούρκος ηγέτης τόνισε ότι, «την ώρα που οι Οθωμανοί στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα, μας χτύπησαν πισώπλατα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους”.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

Στη συνέχεια ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του απλά τιμώρησε όσους την πρόδωσαν και όσα έχουν γραφτεί είναι ψέματα. “Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός”, ήταν τα λόγια του.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σήμερα και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δέχεται από παντού επιθέσεις. “Όταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απέξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν», Το κύμα επιθέσεων εναντίον της ασφάλειας και της οικονομίας δεν έχει εξάλλου τελειώσει. Κάθε μέρα χαλάμε και από μία παγίδα που στήνεται –στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό- ενάντια στη χώρα μας. Ανανεώνουμε την αποφασιστικότητά μας για ένα πιο ισχυρό μέλλον”, κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments