Video

Επίθεση στη Βουλή: Για τρίτη φορά ο Ρουβίκωνας στο Κοινοβούλιο (vid)

Επίθεση στη Βουλή: Για τρίτη φορά ο Ρουβίκωνας στο Κοινοβούλιο (vid)
Στη δημοσιότητα έδωσε ο Ρουβίκωνας το βίντεο από την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, όπου μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν μπογιές και καπνογόνα. Η επίθεση έγινε εξαιτίας της μη χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πέντε προσαγωγές, μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Σάλος από την καταδρομική επίθεση στη Βουλή, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο Ρουβίκωνας. Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας το μεσημέρι της Τρίτης (21/5/19) πέταξαν μπογιές και καπνογόνα στους τοίχους του Κοινοβουλίου. Η καταδρομική από τον Ρουβίκωνα στη Βουλή έγινε ενώ στον Άρειο Πάγο συζητείται η αίτηση αναίρεσης της απόφασης για μη χορήγηση νέας άδειας στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Βόλου.

Η επίθεση έγινε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, όταν ομάδα περίπου 30 ατόμων, ανέβηκε από την Όθωνος, πέρασε τα κάγκελα και από τα σκαλιά πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, βγήκε στο προαύλιο, απέναντι από την κεντρική είσοδο της Βουλής.

Το βίντεο από την επίθεση στη Βουλή

Σε video που ανέβηκε στο indymedia, διάρκειας 2 λεπτών και 46 δευτερολέπτων, έχει καταγραφεί καρέ καρέ η επίθεση. Όλα καταγράφονται από μέλος της αναρχικής ομάδας που βρίσκεται, όπως φαίνεται, στην αρχή της πλατείας Συντάγματος. Η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη κόσμο. Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανεβαίνουν από τα σκαλιά στο πλάι του Αγνώστου Στρατιώτη και αρχίζουν να πετούν στη Βουλή τις κόκκινες μπογιές και τα καπνογόνα.

Δείτε το βίντεο εδώ

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές αλλά οι τέσσερις απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο ένας από τους προσαχθέντες έχει συλληφθεί γιατί υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε σχέση με την επίθεση και είναι μέλος του Ρουβίκωνα που είχε συλληφθεί και στο παρελθόν.

Οργή Βούτση για την επίθεση στη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, σημειώνοντας πως δεν πέταξαν τρικάκια ούτε φώναξαν συνθήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, οι δράστες απομακρύνθηκαν από τη φρουρά της Βουλής, τους αστυνομικούς και τις επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο, απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Για τρίτη φορά ο Ρουβίκωνας στη Βουλή

Η σημερινή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρουβίκωνας εμφανίζεται στη Βουλή. Η πρώτη… επίσκεψη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2015 όταν μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν στο προαύλιο της Βουλής και σήκωσαν πανό στο περιστύλιο υπέρ των «πολιτικών κρατουμένων». Η δεύτερη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2017 για την υπόθεση της (άδικης όπως τελικά έκρινε το δικαστήριο) παράνομης κράτησης της Ηριάννας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments