Πολιτική

Τελευταίες δημοσκοπήσεις εκλογές 2019: Οι αναποφάσιστοι κρίνουν το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης

Τελευταίες δημοσκοπήσεις εκλογές 2019: Οι αναποφάσιστοι κρίνουν το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2019 δείχνουν πως όσοι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θα ψηφίσουν θα κρίνουν τη «μάχη» των εκλογών.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα κόμματα για την εκλογική μάχη της Κυριακής (26/5). Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές 2019 η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων είναι αυτή που θα κρίνει τη διαφορά μεταξύ των κομμάτων. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, καθώς και τα μικρότερα κόμματα προσπαθούν να «δελεάσουν» όσους ψηφοφόρους δεν έχουν ακόμη καταλήξει στον ποιον θα στηρίξουν στις κάλπες.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η ΝΔ δείχνει να βρίσκεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις με ένα ποσοστό κοντά στο 30%. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί, με το ποσοστό του να φτάνει περίπου στο 23-24%. Μέχρι στιγμής το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει λίγο πάνω από το 10%, αριθμό αρκετά μεγάλο λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές του ’15 οι οποίοι έχουν για διάφορους λόγους αποστασιοποιηθεί.

Ακόμα δεν γίνεται να προβλεφθεί το πόσοι από αυτούς θα αποφασίσουν να πάνε στην κάλπη. Ωστόσο, η συμμετοχή τους αναμένεται να ευνοήσει σε μεγάλο βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται να προκαλέσει μεγάλες ανατροπές στο αποτέλεσμα. Στα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ όλα αυτά τα δεδομένα είναι απολύτως γνωστά, αναλύονται σε καθημερινή βάση. Αυτό βέβαια δεν γίνεται μόνον στις φανερές αλλά και στις «μυστικές», κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, και όλο το βάρος τριών ημερών που απομένουν ως τις ευρωεκλογές θα πέσει στην προσπάθεια για να κερδηθούν οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι.

Προβάδισμα 7 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό, πάντως, παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε», η ΝΔ συγκέντρωσε το 31% των ψήφων. Από την άλλη το κυβερνών κόμμα βρίσκεται δεύτερο στις προτιμήσεις με 24%. Στην τρίτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή (6,5%) και ΚΚΕ (5,5%).

Παράλληλα, βάσει των ευρημάτων ευρωβουλευτή δεν βγάζουν το Ποτάμι (1,7%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,4%) και Ένωση Κεντρώων (1,9%%). Από τα λοιπά κόμματα, ποσοστό 2,1% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση, 1,6% το Μέρα 25, 1,4% η Λαϊκή Ενότητα, 1,3% η Πλεύση Ελευθερίας και 1,1 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όσον αφορά τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή εντοπίζεται στο 60% με ένα ποσοστό 15% να μετατοπίζεται προς τη Νέα Δημοκρατία, ένα 4% προς το Κίνημα Αλλαγής και ένα 3% στο Μέρα 25.  Σύμφωνα με τα σενάρια συμπεριφοράς των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκεκριμένη δεξαμενή, μπορεί να φτάσει σε ποσοστό έως και το 29,2. Αντίστοιχα, η Νέα Δημοκρατία, το 37,3%.

*Η έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ διεξήχθη για τις ευρωεκλογές το διάστημα 21 – 21 Μαΐου επί δείγματος 1.208 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments