Καιρός

Καιρός: Εφιαλτικές προβλέψεις μετεωρολόγων για το καλοκαίρι

Καιρός: Εφιαλτικές προβλέψεις μετεωρολόγων για το καλοκαίρι
Ο καιρός αναμένεται να χειροτερέψει ακόμη περισσότερο σύμφωνα με Αμερικανούς μετεωρολόγους. Προβλέπονται καύσωνες, ξηρασίες, καταστροφικές πλημμύρες, αλλά και ανεμοστρόβιλοι. Σφοδρές καταιγίδες στην Ελλάδα με κύματα καύσωνα.

Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των Αμερικανών μετεωρολόγων για τον καιρό στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι. Μάλιστα, έκαναν προβλέψεις και για την Ελλάδα. Για τη χώρα μας οι μετεωρολόγοι της «Accuweather» προβλέπουν σφοδρές καταιγίδες  στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Φυσικά δεν πρόκειται να λείψουν και τα κύματα καύσωνα. Παράλληλα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη θα είναι πιο θερμό και πιο ξηρό απ’ ότι το 2018, επικαλούμενη τους Αμερικανούς.

Χαλάζι, πλημμύρες, και ανεμοστρόβιλοι στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρξουν παρατεταμένες περίοδοι ξηρασίας που θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στη γεωργία τη συγκεκριμένη περίοδο στο μεγαλύτερο μέρος της γηραιάς ηπείρου. Το σκηνικό στα Βαλκάνια πάντως θα είναι κατά τι διαφορετικό. Κι αυτό γιατί ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα μας, όπως επίσης τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Όπως αναφέρεται οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από αστραπές, πλημμύρες, ισχυρούς ανέμους και χαλάζι. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δημιουργηθούν και ανεμοστρόβιλοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Accuweather» ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος σε Ισπανία και Γερμανία. «Στην Ευρώπη, θα υπάρξουν περισσότερα κύματα καύσωνα από το 2018 τα οποία όμως θα είναι μικρότερης διάρκειας. Ο υδράργυρος θα φθάσει έως τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ισπανία και την Πορτογαλία το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου», ανέφερε ο Αμερικανός μετεωρολόγος Ντομινίκ Γιουνγκ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments