Καιρός

Καιρός: Έντονα φαινόμενα στην Αττική – Χαλάζι και καταιγίδες

Καιρός: Έντονα φαινόμενα στην Αττική – Χαλάζι και καταιγίδες
Παραμένει άστατος ο καιρός και σήμερα και σε πολλές περιοχές της Αττικής, το μεσημέρι της Παρασκευής (17/5/19), σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις.

Η ΕΜΥ είχε ενημερώσει ότι ο καιρός θα χαλάσει και στην Αττική. Αυτή την ώρα παρατηρούνται έντονα φαινόμενα σε Αθήνα, Περιστέρι, Λιόσια και Φυλή. Στον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τα φαινόμενα έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνονται και θα κρατήσουν έως  αργά το απόγευμα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα της Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση καθώς αναμένονται σποραδικές καταιγίδες που μέχρι το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο καιρός ωστόσο θα αλλάξει πάλι, αφού το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι θερμότατο, με τη θερμοκρασία κατά τόπους να φτάνει ακόμη και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, έως την Τρίτη θα ζήσουμε… καλοκαίρι, αφού η θερμή εισβολή που έρχεται θα ανεβάσει τον υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου! Στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη!

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο (18/5/19)

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments