Αυτοδιοίκηση

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι στην Αθήνα – Τα ονόματα

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι στην Αθήνα – Τα ονόματα
Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα ανέδειξε πρώτο τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα ανέδειξε πρώτο τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος θα αναμετρηθεί την επόμενη Κυριακή με τον Νάσο Ηλιόπουλο. Ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καταμέτρηση των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Με ενσωματωμένο σχεδόν το 100% των τμημάτων (934 από 943) σύμφωνα με το σύστημα της Singular Logic, στον δήμο Αθηναίων:

  • Ο Κώστας Μπακογιάννης εκλέγει 21 δημοτικούς συμβούλους
  • Ο Νάσος Ηλιόπουλος 8
  • Ο Παύλος Γερουλάνος 6
  • Ο Ηλίας Κασιδιάρης 5
  • Ο Νίκος Σοφιανός 4

Από 1 οι Γιώργος Καραμπελιάς, Γιώργος Βουλγαράκης, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Κωνσταντίνου και Κωνσταντίνα Ρέππα. Πρώτη στο συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κ. Μπακογιάννη έρχεται η Αλεξία Εβερτ, δεύτερος ο Χρήστος Τεντόμας, τρίτος ο Νικόλαος Αβραμίδης, τέταρτη η Κατερίνα Γκαγκάκη, πέμπτος ο Νικόλας Βαφειάδης, έκτος ο Μανόλης Καλαμπόκας, έβδομη η Αννα Ροκοφύλλου, όγδοος ο Ελευθέριος Σκιαδάς και δέκατος ο Βασίλειος Αξιώτης. Εκλέγονται επίσης ο Πόπη Δομάζου (κόρη του Μίμη Δομάζου), ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης κ.α.

Δείτε αναλυτικά ποιοι εκλέγονται στη μάχη του σταυρού:

Σημειώνεται ότι την μία θέση συνδυασμού καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο επικεφαλής του. Αν για παράδειγμα σε έναν δήμο μια παράταξη εκλέγει 21 έδρες, η πρώτη είναι του επικεφαλής του συνδυασμού και στη συνέχεια εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι και τον εικοστό. Αν αντίστοιχα, ένας συνδυασμός εκλέγει μία έδρα, αυτή την καταλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού, ανεξαρτήτως των σταυρών που έχει πάρει ο πρώτος δημοτικός σύμβουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments