Κόσμος

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Πρώτο το κόμμα «Brexit» του Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία

Ευρωεκλογές 2019 αποτελέσματα: Πρώτο το κόμμα «Brexit» του Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία
Tο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα της Τερέζα Μέι υπέστη συντριβή στις ευρωεκλογές, με ποσοστό 12,4%.

Tο κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ έρχεται πρώτο τις ευρωεκλογές στη Βρετανία, επωφελούμενο από την οργή του εκλογικού σώματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αποτυχία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να υλοποιήσει την απόφασή του για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δείχνουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα.

«Οι πληροφορίες που λαμβάνω είναι ότι το κόμμα Brexit τα πηγαίνει πολύ καλά. Φαίνεται ότι θα είναι μια μεγάλη νίκη για το κόμμα Brexit», δήλωσε ο Νάιτζελ Φάρατζ σε δημοσιογράφους. Τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία προέρχονται από το Λιντς, δείχνουν ότι το κόμμα «Brexit» λαμβάνει 29%, οι «Εργατικοί» 20%, οι «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες» 18%, οι «Πράσινοι» 16% και οι «Συντηρητικοί» 7%. Το ποσοστό της συμμετοχής στο Λιντς ανήλθε σε 34%, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το «Εργατικό Κόμμα» έχασε 13 ποσοστιαίες μονάδες από το ποσοστό που είχε λάβει στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ το «Συντηρητικό Κόμμα» έχασε 12 μονάδες από το ποσοστό του 2014.

Την ίδια ώρα, πρόβλεψη του BBC δείχνει νίκη του κόμματος «Brexit» με ποσοστό 31,5% και ότι οι «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες» καταλαμβάνουν την δεύτερη θέση. Οι «Συντηρητικοί» της Μέι θα λάβουν σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη του βρετανικού δικτύου που στηρίζεται στα πρώτα αποτελέσματα ποσοστό από 10 ως 12%, ενώ το 2014, είχαν λάβει 24%.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments