Καιρός

Αρναούτογλου καιρός: Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόβλεψη

Αρναούτογλου καιρός: Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόβλεψη
Αρναούτογλου καιρός: Η πρόβλεψη για τον καιρό του Σαββατοκύριακου.

Αρναούτογλου καιρός: Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός, αύριο Πέμπτη (30/5) αλλά και μεθαύριο Παρασκευή (31/5). Η θερμοκρασία αναμένεται να είναι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, συννεφιά θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μάλιστα αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετές περιοχές της χώρας τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα. Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Χτύπησε 33άρι το θερμόμετρο – Ποιες περιοχές «ψήθηκαν» την Τρίτη (28/5)

Αρκετά ζεστό ήταν το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη στα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, με τη θερμοκρασία στην Κρήτη να φθάνει κατά τόπους ακόμα και τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Νεάπολη Λασιθίου (33 βαθμοί Κελσίου), στο Ηράκλειο (33) και στην Κνωσό (32,6). Εξάλλου οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα σήμερα ήταν σχετικά αυξημένες, αλλά ευτυχώς σε πολλές περιοχές αυτό συνέβη σε σχετικά μεγάλα ύψη, πάνω από τα 1.000 μέτρα. Οι εικόνες του μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 της EUMETSAT έδειξαν ότι η αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα σκόνη εκτείνεται έως τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ καλύπτει τα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της χώρας μας, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Μεσογείου. Ελάττωση των συγκεντρώσεων σκόνης πάνω από τη χώρα μας αναμένεται από απόψε το βράδυ.

Ο καιρός την Πέμπτη (30/5) από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μόνο στα νότια. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments