Ελλάδα

Τραγωδία στο Μοσχάτο: Συγκλονιστική η κατάθεση της 14χρονης πριν την αυτοκτονία

Τραγωδία στο Μοσχάτο: Συγκλονιστική η κατάθεση της 14χρονης πριν την αυτοκτονία
Τραγωδία στο Μοσχάτο: Νέες λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον 43χρονο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 14χρονης Αμαλίας στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.

Τραγωδία στο Μοσχάτο: Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της 14χρονης πριν την αυτοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Συγκεκριμένα, νέες λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον 43χρονο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 14χρονης Αμαλίας στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία. Στην κατάθεση, την οποία δημοσιοποίησε ο «Ελεύθερος Τύπος» και είχε δοθεί λίγες ώρες πριν το ανήλικο κορίτσι δώσει τέλος στη ζωή του, η 14χρονη αποδίδει ανύπαρκτες ευθύνες στον εαυτό της για τη φυλάκιση του 43χρονου, λέγοντας πως «ένιωσα ότι δέθηκα μαζί του, τον εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκε».

Παράλληλα, ο 43χρονος σοκάρει με τις λεπτομέρειες των πράξεων του, όπως τις περιγράφει στην απολογία του, υποστηρίζοντας ότι πήγε σε μια ψυχολόγο για τη «σχέση» του, χωρίς να της πει ότι αυτή ήταν με ανήλικη, ενώ στον επίλογο της απολογίας του είπε: «Σκέφτομαι την οικογένειά μου, το παιδάκι μου».

Το επεισόδιο

Στη 17η ερώτηση του πραγματογνώμονα-ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας, η 14χρονη αποφάσισε να αποκαλύψει όσα συνέβαιναν στη ζωή της τους τελευταίους τρεις μήνες. Στις πρώτες ερωτήσεις μιλούσε σε… τρίτο πρόσωπο και, κυρίως, για την Αννα, 17 χρόνων σήμερα, το πρώτο κορίτσι που είχε πέσει στα δίχτυα του 43χρονου ψιλικατζή, το οποίο γνώριζε, όπως και την κόρη του δράστη. Στις πρώτες ερωτήσεις, ο ψυχολόγος επιχειρούσε να διαπιστώσει τους λόγους παρουσίας της στο ψιλικατζίδικο του Μοσχάτου, το βράδυ της 21ης Μαΐου 2019, που την εντόπισε ο πατριός της στο εσωτερικό του.

Ϡ42�ﲠ꡴ᠴ筠ݮ祿 �᰼ �ߡ �᭡걩�崡 �ᰯ믣ߡ ��ĥ�ᠲ7 ̡/�19. O 婳ᣣ嫝Რܳ꧳堰舘骞 䟹ᨬ��존ﲠܱﲠ�42�ﵮ ũ䩪� 砤߹ᶯ堡ܭ糧 ᭧럪ﵠꜴ� 14 崾�ꡪア㧬ᩬ ꡴ܷ 婡 (ꡪア㧬᩠ꡩ ᶟᠡ�ߪ�맬읫笡).(EUROKINISSI/ӔŋɏӠ̉Ӊ́ө

«Το απόγευμα είχα κανονίσει να πάω στην πλατεία Δημαρχείου στο Μοσχάτο να βρω κάτι φίλους μου. Πριν πάω, πέρασα από το ψιλικατζίδικο του Δημήτρη, που είναι δίπλα στο φροντιστήριό μου, για να πάρω ένα HELL. Έκατσα περίπου ένα τέταρτο με τον Δημήτρη και μιλούσαμε για την κόρη του, τη…, που είναι έναν χρόνο πιο μεγάλη από εμένα και κάνουμε παρέα. Ύστερα από λίγο πήγα να φύγω. Έξω από το ψιλικατζίδικο ήταν ο πατριός μου. Ήρθε και άρχισε να φωνάζει. Νόμιζε ότι κάτι μου είχε κάνει ο Δημήτρης», είπε.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τι έκανε μέχρι τον εντοπισμό από τον πατριό της: «Έλεγε ότι θα φωνάξει την Αστυνομία. Εγώ πανικοβλήθηκα και έφυγα, πήρα το τραμ και έφτασα μέχρι τη θάλασσα, στον Άγιο Κοσμά. Μετά πήρα τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα του Μοσχάτου και μου είπαν ότι βρίσκονταν εκεί ο πατριός μου, ο αδερφός μου και ο Δημήτρης. Έτσι, γύρισα πίσω, πήγα στο Τμήμα και μετά μας πήραν και μας έφεραν εδώ».

Η γνωριμία, τα μηνύματα και οι βόλτες με το αυτοκίνητο

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γνώρισε τον δράστη, το 14χρονο κορίτσι απάντησε πως τον γνώρισε τους τελευταίους τρεις μήνες μέσω της κόρης του και απλά του έλεγε ένα «γεια». Σε ερώτηση του ψυχολόγου για τους λόγους που ο πατριός της εκνευρίστηκε, είχε απαντήσει: «Νομίζει ότι ο Δημήτρης με έχει πειράξει σωματικά. Είχε γίνει και πιο παλιά κάτι με κάποια Άννα και τον Δημήτρη. Δεν ξέρω την ηλικία της, ήταν όμως μικρή και είχαν σχέση δύο με τρία χρόνια». Αυτή τη λεπτομέρεια την ήξερε, όπως υποστήριξε, από το σχολείο καθώς γνώριζε τη συγκεκριμένη κοπέλα. Ο ψυχολόγος τη ρώτησε αν είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, η κοπέλα απάντησε αρνητικά, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε πως με τον 43χρονο είχαν σχέση περίπου τρεις μήνες.

Αργότερα περιέγραψε την πρώτη προσέγγιση: «Πρώτη φορά που μιλήσαμε ήταν ένα Σάββατο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2019. Είχα πάει στο ψιλικατζίδικο να πάρω μια μπίρα και με είδε ότι ήμουν δακρυσμένη. Είχε γίνει κάτι στο σπίτι και δεν ήμουν καλά. Με ρώτησε: “Ποιος σε πλήγωσε;”. Έκατσα δίπλα του, του εξήγησα τι είχε γίνει και συζητήσαμε αρκετή ώρα. Από τότε, αρχίσαμε να μιλάμε στο messenger».

Αργότερα ξεκίνησαν τις βόλτες με το αυτοκίνητο, όπου, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, άρχισαν τα… φιλιά και τον Απρίλιο συνέβη αυτό που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αρχή που οδήγησε στην τραγωδία. Στον επίλογο της κατάθεσής της έδωσε 13 σελίδες από μία διαδικτυακή τους συνομιλία και τελείωσε λέγοντας: «Νιώθω καλύτερα τώρα που τα είπα».

Η απολογία του 43χρονου

Στην απολογία του, ο 43χρονος δράστης παρότι αρχικά φάνηκε να μην είχε επίγνωση των πράξεών του, αργότερα επιχείρησε να τις δικαιολογήσει και ζήτησε επιείκεια.

Περιέγραψε αρχικά πώς γνώρισε τη 14χρονη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση που είχαν: «Κάπου τον Απρίλιο του 2019 κάναμε για πρώτη φορά έρωτα, στο αυτοκίνητό μου, κάπου στην παραλία. Μέσα στο αυτοκίνητο το κάναμε τέσσερις ή πέντε φορές. Αρκετές φορές βρεθήκαμε μέσα στο μαγαζί, εκεί όμως δεν κάναμε έρωτα, μόνο προκαταρκτικά. Χθες ήμουν μαζί της πίσω από το ταμείο και μιλούσαμε». Στη συνέχεια, επέρριψε τις ευθύνες για τις επαφές τους στη 14χρονη, λέγοντας πως αυτή τον προέτρεπε να βρεθούν, καθώς «είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της». Αποκάλυψε τη σχέση του με την πρώτη ανήλικη, που είχε… οικογενειακά προβλήματα και ισχυρίστηκε πως η μητέρα της ανήλικης ήταν «σκληρή».

«Από τότε που ξεκίνησα να έχω σχέσεις με την… πήγα σε ψυχολόγο στον Πειραιά. Σε αυτήν, βέβαια, είχα πει ότι η… ήταν πάνω από δεκαπέντε χρόνων, γιατί απ’ αυτήν την ηλικία και πάνω ο νόμος επιτρέπει να έχεις ερωτική σχέση με ανήλικο, το είχα διαβάσει στο Ίντερνετ. Στην ψυχολόγο είχα πει ότι μου αρέσει που βοηθάω τα παιδιά αυτά επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και μου είπε ότι πρέπει να σταματήσω και ότι δεν θα σώσω εγώ τον κόσμο», συνέχισε στην απολογία του.

Κατέληξε, λέγοντας: «Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου αυτές και αισθάνομαι ντροπή. Σκέφτομαι την οικογένειά μου, το παιδάκι μου».

Με πληροφορίες από eleytherostypos.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play