Αυτοδιοίκηση

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Σάρωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Γιάννης Βούρος

Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Σάρωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Γιάννης Βούρος
Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: Ο Γιάννης Βούρος ήταν ο νικητής των δημοτικών εκλογών στη Νέα Φιλαδέλφεια με ποσοστό άνω του 55%.

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Νέα Φιλαδέλφεια έβγαλαν μεγάλο νικητή τον Γιάννη Βούρο. Ο γνωστός ηθοποιός πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών της περιοχής. Ο Βούρος γεννήθηκε στη Χίο, αλλά μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πήγε σχολείο στην περιοχή, ενώ σε μικρή ηλικία υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ.

Η καταμέτρηση των ψήφων έδειξε ότι ο συνδυασμός “Πολιτών πολιτεία” του Γιάννη Βούρου συγκέντρωσε  55,22% έναντι 44,78% της “δύναμης πολιτών” και του Άρη Βασιλόπουλου που είναι ο προηγούμενος δήμαρχος της περιοχής.  Στον α’ γύρο ο Γιάννης Βούρος  ήταν  και πάλι ο νικητής με ποσοστό 29,4%. Ο Άρης Βασιλόπουλος  είχε συγκεντρώσει ποσοστό 22,9%.

View this post on Instagram

Τρωάδος 285. Φιλαδέλφεια.Επιστροφή.Συνειρμοί.Χωματόδρομοι,καταβρεχτήρας του Δήμου, θερινά σινεμά λαθραία θέαση από τη μάντρα,γδαρμένα γόνατα,ποδηλατάδα με τα πρώτα φλέρτ,στάκαμαν, κλέφτες κι αστυνόμοι,μπάλα στις αλάνες,αγιόκλημα και γιασεμιά,σουβλάκια από το περιφερόμενο τρίκυκλο,ο παγοπώλης,ο γαλατάς,το σχολείο,η”γριά” που έσκιζε τις μπάλες που έπεφταν στην αυλή της…..συνειρμοί.Οπτικοί,οσφρητικοί,γευστικοί…. Φιλαδέλφεια 2018-2019

A post shared by Giannis Vouros (@giannisvouros) on

Γιάννης Βούρος: Σύντομο βιογραφικό

Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος Δημοσιογραφίας-Δημοσιολογίας και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.  Υπήρξε πολιτικός συντάκτης στις εφημερίδες Αθηναϊκή και Ημερησία. Αργότερα παρουσίασε την ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή “Κάθε μέρα” στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΙΡΤ). Το 1977 υπήρξε συνιδρυτής του Θεάτρου της Άνοιξης μαζί με άλλους συντελεστές ηθοποιούς.

Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειρές και σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε επίσης θεατρικές παραστάσεις σε περιφερειακά θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), κρατικές σκηνές, παραστάσεις του παίχθηκαν σε μεγάλα θέατρα του εξωτερικού και στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει μεταφράσει θεατρικά έργα από τα αγγλικά και από τα γαλλικά.Έχει διατελέσει μέλος, αντιπρόεδρος και εντέλει πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών από το 1992 έως το 1997.

Ενασχόληση με την πολιτική

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος από το Μάρτιο του 2008 και υπεύθυνος για θέματα θεάτρου και κινηματογράφου στον τομέα πολιτισμού. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009, εκλέχθηκε στην Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με τον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.Στην Βουλή των Ελλήνων εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ενώ συμμετείχε σε άλλες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, δεν συμμετείχε με σκοπό να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά. Από τον Μάιο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2015 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Χατζάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments