Πολιτική

Εκλογές 2019: Σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Τσίπρα

Εκλογές 2019: Σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Τσίπρα
Όσο πλησιάζουν οι εκλογές 2019 τόσο μεγαλώνει η πολιτική αντιπαράθεση. Σκληρή ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και όσα είπε χθες στην ΕΡΤ.

Ανεβαίνει ο πολιτικός… πυρετός, ένα μήνα πριν από τις εκλογές 2019. Σκληρή ανακοίνωση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Τον χαρακτηρίζει αμετανόητο και ότι σύρεται πλέον να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη μη μείωση του αφορολογήτου, την οποία μόνος του ψήφισε.

Στην ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά. «Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι είναι αμετανόητος παρά το διπλό μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές. Αφού μετέτρεψε τη Βουλή σε πλυντήριο των τελευταίων ρουσφετολογικών διευθετήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, σύρεται πλέον να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη μη μείωση του αφορολογήτου, την οποία μόνος του ψήφισε. Προφανώς αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι πολίτες μετρούν πλέον αντίστροφα τις μέρες για να γίνει οριστικά πράξη η πολιτική αλλαγή που επιθυμούν».

Τι ήταν αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και έφερε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας; Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει και θα φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020. Επιπλέον κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει στη Βουλή και να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως και τους ποινικούς κώδικες. Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου είπε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και είναι συμφωνημένο.

Η εφαρμογή των μέτρων ή η αμφισβήτηση τους κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η εφαρμογή των μέτρων ή η αμφισβήτηση τους κρίνεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα που μιλάμε από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Σχολίασε ότι αυτά που διατυπώνονται τις τελευταίες μέρες ως επιφυλάξεις ή ενστάσεις από μερίδα κύκλων της ΕΕ ή που γράφονται στον Τύπο, «είναι αποτέλεσμα των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, του αποτελέσματος των ευρωεκλογών». Δυστυχώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν ένα αποτέλεσμα που αμφισβήτησε τη νομιμοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης, σχολίασε και επέκρινε και τη ΝΔ ως προς αυτό δεδομένης της στάσης της απέναντι σε αυτά τα μέτρα. Επισήμανε ότι είχε μιλήσει με ειλικρίνεια στον λαό πριν από τις ευρωεκλογές για το ενδεχόμενο της νομιμοποίησης ή της αμφισβήτησης των μέτρων ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 83% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης «επιβλήθηκε από αυτούς που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν λυτρωτές της». Είπε ότι η συσσωρευμένη κόπωση και επιβάρυνση της κοινωνίας, της μεσαίας τάξης, ήρθε να εμφανιστεί στην πρώτη αναμέτρηση, τη «χαλαρή» ψήφο στις ευρωεκλογές.

Εμείς θα επιχειρήσουμε να γίνει ουσιαστικός προγραμματικός διάλογος παρότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να το αποφύγει, είπε. Εμείς έχουμε εξαγγείλει μείωση φόρων, πρόσθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ για «κρυφή ατζέντα» που ενίοτε ξεφεύγουν στοιχεία της από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments