Αθλητισμός

Τελικοί NBA: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Τορόντο Ράπτορς 109-123

Τελικοί NBA: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Τορόντο Ράπτορς 109-123
Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Τορόντο Ράπτορς 109-123: Νέα μπασκετική παράσταση από τους Τορόντο Ράπτορς κόντρα στον... μοναχικό καβαλάρη Στεφ Κάρι (47π). Οι Καναδοί έκαναν το break στην έδρα των Γουόριορς επικρατώντας με 123-109 και προηγούνται με 2-1 στη σειρά των Τελικών του NBA.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Τορόντο Ράπτορς 109-123 και οι τελικοί του NBA παίρνουν… φωτιά. Οι οιωνοί ήταν εξαιρετικοί για τους Καναδούς πριν από την έναρξη του Game 3 στην Oracle Arena κόντρα στους Γουόριορς. Οι πρωταθλητές πήγαιναν στο ματς λαβωμένοι καθώς δύο εκ των Big 3 της ομάδας του Στιβ Κερ ήταν εκτός μάχης (Τόμπσον και Ντουράντ) όπως και ο βασικός σέντερ Κέβον Λούνι.

Οι Καναδοί έπρεπε απλώς να καταφέρουν να κάνουν το παιχνίδι τους και να βγάλουν το εξαιρετικό εκτός έδρας πρόσωπο τους, μιας και είναι η ομάδα που έχει κάνει έστω ένα break στις έδρες όλων των αντιπάλων της στα playoffs. Και έτσι ακριβώς έγινε… Ο Στεφ Κάρι σε ρόλο Ελ Σιντ έδινε μάχες με τα θηρία των Καναδών και ήταν υπέροχος (47π) αλλά πολύ μόνος. Από την άλλη η ΟΜΑΔΑ του Νικ Νερς που πήρε σκορ μόνο από 7 παίκτες, αλλά και πάλι οι ρόλοι, οι χρόνοι και η επιθετική συνεισφορά ήταν υποδειγματικά μοιρασμένοι.

Αποτέλεσμα; Η πρώτη εντός έδρας ήττα στους Τελικούς του ΝΒΑ για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, από το 2016 και μετά. Τότε ήταν οι Καβαλίερς των Τζέιμς και Ίρβινγκ που τα κατάφεραν και στο τέλος της διαδρομής πήραν το πρωτάθλημα… Στα του ματς τώρα, τα… κουκιά απλά δεν έβγαιναν για τους Γουόριορς, αφού πέραν του Κάρι που ήταν συγκινητικός (47π/8 ριμπ/7 ασίστ) κανείς άλλος από τους Γουόριορς δεν κατάφερε να κάνει το step up και να του δώσει βοήθειες.

Οι Καναδοί πήραν από τις πρώτες φάσεις το προβάδισμα και με διάφορες αυξομειώσεις κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά στις παρυφές των δέκα πόντων, βρίσκοντας συνεχώς λύσεις στην επίθεση και λειτουργώντας πολλές φορές υποδειγματικά στην άμυνα. Κάπως έτσι ήρθε μια ανέλπιστα εύκολη νίκη για τους Καναδούς με 123-109 οι οποίοι έκαναν το break και πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας. Από την άλλη αναμένεται η ανασύνταξη των πρωταθλητών που παρακολουθούν με αγωνία την αποθεραπεία των Τόμπσον και Ντουράντ…

Ο Λέοναρντ για άλλη μια φορά ηγήθηκε των Καναδών (30π/7 ριμπ/6 ασίστ) αλλά ήταν απλά πρώτος μεταξύ ίσων, με τους Λάουρι (23π/4 ριμπ/9 ασίστ) και Σιάκαμ (18π/9 ριμπ/6 ασίστ) να κάνουν το… κομμάτι τους. Για τους Γουόριορς όπως προαναφέραμε ο Κάρι έκανε τα πάντα (47π/8 ριμπ/7 ασίστ) αγωνιζόμενος περισσότερα από 43 λεπτά. Κανείς άλλος δεν κατάφερε να σταθεί δίπλα του με τον Γκριν να πετυχαίνει 17 πόντους, αλλά στο σημείο που η αναμέτρηση είχε ξεφύγει οριστικά υπέρ των Ράπτορς. Εκτός ρυθμού ο προερχόμενος από τραυματισμό Κάζινς που αγωνίστηκε 19 λεπτά και είχε 4 πόντους με 1/7 σουτ.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-36, 23-24, 31-36, 26-27

Η ΣΕΙΡΑ (2-1):

Game 1: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-109 Game 2: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 104-109 Game 3: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Τορόντο Ράπτορς 109-123 Game 4: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Τορόντο Ράπτορς (8/6) Game 5: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (11/6) Game 6: Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Τορόντο Ράπτορς (14/6)* Game 7: Τορόντο Ράπτορς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (17/6)*

* Αν χρειαστεί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments