Πολιτική

Ευάγγελος Βενιζέλος: H τελευταία ομιλία του στη Βουλή

Ευάγγελος Βενιζέλος: H τελευταία ομιλία του στη Βουλή
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφώνησε την αποχαιρετιστήρια ομιλία του από την Βουλή.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκφώνησε σήμερα την τελευταία του ομιλία στη Βουλή λαμβάνοντας το λόγο στη συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση. Έτσι, η τελευταία ομιλία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια έγινε ενώπιον μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι και τον χειροκρότησαν στο τέλος.

«Δεν θα είμαι μέλος της επόμενης Βουλής. Αλλά είμαι και θα είμαι πάντα μάχιμος και ενεργός πολίτης» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τελευταία ομιλία του. O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποχωρώ από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από 26 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης θητείας στα έδρανα αυτά. Εκλέχθηκα πολλές φορές πρώτος σε δέκα εκλογικές αναμετρήσεις υπηρέτησα κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία έχω διατελέσει αρχηγός κόμματος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης εννέα χρόνια».

«Ευχαριστώ τους βουλευτές όλων των βουλευτικών περιόδων για τη συνεργασία και τις αντιπαραθέσεις. Λυπάμαι που έτυχε να είναι κολοβή η σημερινή συνεδρίαση λόγω απουσίας της αντιπολίτευσης. Απευθύνομαι σε όλους τους βουλευτές πρωτίστως στην αίθουσα γιατί τα τείχη έχουν αυτιά και μνήμη η κοινοβουλευτική ιστορία είναι το πιο σημαντικό τμήμα της ιστορίας του έθνους», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος.

Ο κ. Βενιζέλος χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο και οι οποίοι φυσικά τον ρώτησαν αν πρόκειται να τον ξαναδούν σύντομα στη Βουλή. «Θα το δούμε, έχει ο θεός», απάντησε ο κ. Βενιζέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play