Αυτοκίνητο

Formula 1: Στην pole position o Φέτελ (vid)

Formula 1: Στην pole position o Φέτελ (vid)
Formula 1: Στην 2η θέση ο Λιούις Χάμιλτον που προσπάθησε αλλά έχασε στο νήμα την πρώτη θέση από έναν Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα βρεθεί στην pole position της Formula 1, στο γκραν πρι του Καναδά για δεύτερη διαδοχική χρονιά! Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari άφησε στη δεύτερη θέση τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, μετά από συγκλονιστική «μάχη». Ο Φέτελ ήταν και ο νικητής του γκραν πρι του Καναδά πέρυσι, κάτι που θα προσπαθήσει να επαναλάβει την Κυριακή (9/6) στο Μόντρεαλ. Αυτή ήταν η πρώτη pole position του Φέτελ μετά από 17 γκραν πρι και 56η στην καριέρα του.

Oι κατατακτήριες είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τόσο οι Ferrari όσο και οι Mercedes έδειξαν πως είχαν τον ίδιο ρυθμό και την διαφορά θα έκανε ο οδηγός.  Αυτός ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ που με την πρώτη θέση βελτιώνει θεαματικά την ψυχολογία του, απομακρύνει λίγο την πίεση που νοιώθει για αποτελέσματα. Στην 2η θέση ο σταθερός Λιούις Χάμιλτον που προσπάθησε αλλά έχασε στο νήμα την πρώτη θέση από έναν αποφασισμένο Φέτελ.

Ο Λεκλέρ δεν κατέβηκε κάτω από το 1.10 σε κανένα σημείο της διαδικασίας των κατατακτήριων και έμεινε στην 3η θέση. Στην 4η θέση είχαμε μια έκπληξη με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο που βρέθηκε εμπρός από τον Γκασλί που πήρε μια πολύ καλή 5η θέση. Άτυχος ο Φερστάπεν δεν κατάφερε να περάσει στο Q3 εξ αιτίας του ατυχήματος του Μάγκνουσεν μετά την ολοκλήρωση του Q2 και ενώ έκανε τον τελευταίο γύρο του. O Βάλτερι Μπότας θα ξεκινήσει από την 6η θέση, λόγω μια άτυχης στιγμής στην αρχή του Q3. Έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του σε μια έξοδο αλλά ήταν τυχερός και δεν χτύπησε σε κάποιο τοίχο.

Ο Χούλκενμπερκ στην 7η θέση συμπλήρωσε την πολύ καλή εικόνα της Renault που είδε και τους δύο οδηγούς της στο τοπ τεν. Και στις θέσεις 8 και 9 βρίσκουμε τα δύο μονοθέσια της McLaren με τον Νόρις και τον Σάινθ, που πλέον δείχνουν πως η ομάδα συνεχώς βελτιώνεται. Στην δέκατη θέση ο Κέβιν Μάγκνουσεν που λόγω του ατυχήματος δεν κατάφερε να ξεκινήσει το Q3.

Τα τελικά αποτελέσματα των κατατακτηρίων του Gran Prix του Καναδά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments