Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έχασε κι άλλο έδαφος με αφορμή τις μετατάξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Έχασε κι άλλο έδαφος με αφορμή τις μετατάξεις
Η τελευταία δημοσκόπηση έδειξε πως το θέμα με τις μετατάξεις στη Βουλή κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει την καλύτερη φάση της διακυβέρνησης του. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε την ήττα του κόμματος του στις Ευρωεκλογές και οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές μέσα στον Ιούλιο. Παράλληλα είδε τον χάρτη της Ελλάδας να γίνεται μπλε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο πρωθυπουργός έχει να διαχειριστεί άλλη μια κρίση. Αυτή έχει να κάνει με τις μετατάξεις στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ήταν έξαλλος με τα στελέχη του και ειδικότερα με τον Νίκο Βούτση και την Τασία Χριστοδουλοπούλου. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με του δυο συνεργάτες του και εξέφρασε τα παράπονα του σε έντονο ύφος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Χριστοδουλοπούλου να πάρει την απόφαση να μη κατέβει στις εκλογές. Οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πως έκαναν νέα ζημιά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Άνοιξε η ψαλίδα από την ΝΔ

Η Metron Analysis έδωσε στη δημοσιότητα για λογαριασμό του Alpha, μια δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα πάνω από δέκα μονάδες στην Νέα Δημοκρατία. Πιο συγκεκριμένα, με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία παίρνει 37-42,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 27-32,2%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 6,2-9,2%, το ΚΚΕ με 3,6-6%, η Χρυσή Αυγή με 3,5-5,9, το ΜΕΡΑ25 με 2,5-4,5% και η Ελληνική Λύση με 1,6-3,4%. Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46%, 0 Δημήτρης Κουτσούμπας με 36% ενώ την τρίτη θέση μοιράζονται οι Γιάννης Βαρουφάκης και Αλέξης Τσίπρας με 34%.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που έκανε την Νέα Δημοκρατία να αυξήσει τα ποσοστά της. Ωστόσο το τάιμινγκ δείχνει πως οι μετατάξεις στη Βουλή δεν άρεσαν στον Ελληνικό λαό που δείχνει να γυρνάει την πλάτη στην Κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments