Τεχνολογία

OHEA: Παρουσίασε το πρώτο κρεβάτι που στρώνεται μόνο του (vid)

OHEA: Παρουσίασε το πρώτο κρεβάτι που στρώνεται μόνο του (vid)
Τη λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει αρκετό κόσμο έδωσε η OHEA, με την ισπανική εταιρεία να παρουσιάζει το πρώτο αυτοματοποιημένο κρεβάτι στον κόσμο που… στρώνεται μόνο του!

Όπως και να έχει το να στρώνει κάποιος το κρεβάτι του μετά το πρωινό ξύπνημα δεν είναι και από τις ευχάριστες συνήθειες. Μάλλον κάτι τέτοιο σκέφτηκαν οι άνθρωποι της ισπανική εταιρεία κατασκευής επίπλων OHEA. Γι΄αυτό και παρουσίασαν το πρώτο αυτοματοποιημένο κρεβάτι στον κόσμο που… στρώνεται μόνο του!

Το κρεβάτι ισιώνει το πανωσέντονο και τοποθετεί τα μαξιλάρια στην εντέλεια μέσα σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα! Το «έξυπνο κρεβάτι» είναι εξοπλισμένο με μια ειδική συσκευή που ισιώνει αυτόματα τα σκεπάσματα και «τραβά» το πάπλωμα μέχρι το κεφαλάρι του κρεβατιού, ενεργοποιώντας έναν μηχανικό βραχίονα με δύο κυλίνδρους.

Ταυτόχρονα, τα μαξιλάρια ανασηκώνονται, για να μπει το σεντόνι από κάτω, και τοποθετούνται ξανά στη θέση τους στο τέλος της διαδικασίας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι το κρεβάτι διαθέτει σύστημα ασφαλείας που αποτρέπει την «τακτοποίηση» όσο το άτομο κοιμάται ή είναι ξαπλωμένο. Ένας διακόπτης στο κάτω μέρος του κρεβατιού που στρώνεται μόνο του προσφέρει δύο ρυθμίσεις: Χειροκίνητα και αυτόματα, όπου η τελευταία μπορεί να ανιχνεύσει το «άδειασμα» του κρεβατιού και να ενεργοποιήσει το «στρώσιμο» μετά από 3 δευτερόλεπτα.

Δείτε το βίντεο με το «έξυπνο κρεβάτι»:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments