Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο

Ντόναλντ Τραμπ: Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο
«Έχω την αίσθηση ότι θα κλείσουμε συμφωνία με την Κίνα» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα ότι έχει «την αίσθηση» πως θα μπορούσε να επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, απείλησε, ωστόσο, για μία ακόμη φορά ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε βάρος των κινεζικών προϊόντων, στην αντίθετη περίπτωση. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε, επιπλέον, την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Έχω την αίσθηση ότι θα κλείσουμε συμφωνία με την Κίνα» σημείωσε ο Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικάνος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας στα τέλη Ιουλίου στην Ιαπωνία στο περιθώριο της Συνόδου της G20 για να συζητήσουν τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται πως έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, ο μεγιστάνας σημείωσε σήμερα πως ελπίζει ότι οι διαδηλωτές, που έχουν βγει στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο που αφορά εκδόσεις υπόπτων στην Κίνα, θα βρουν μια «λύση» με το Πεκίνο. «Πρόκειται για γιγαντιαίες διαδηλώσεις» τόνισε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο. «Κατανοώ τους λόγους των διαδηλώσεων. Όμως, είμαι βέβαιος ότι θα βρουν μια λύση, ελπίζω ότι θα μπορέσουν να βρουν μια λύση με την Κίνα» επισήμανε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σε δημοσιογράφους, στον απόηχο των συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα στο Χονγκ Κονγκ μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, που έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών.

Τραμπ: Απειλεί με κυρώσεις τις εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις σε εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, προειδοποιώντας ταυτόχρονα τη Γερμανία για την εξάρτησή της από τους ρωσικόυς ενεργειακούς πόρους.

Ο υπό κατασκευή αγωγός Nord Stream 2, μήκους 1.225 χιλιομέτρων, έχει διχάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς οι ανατολικές και οι βαλτικές χώρες θεωρούν ότι εντείνει την εξάρτηση της Ευρώπης από τη Μόσχα ενώ εκείνες της βόρειας Ευρώπης και ιδίως η Γερμανία προβάλουν τα οικονομικά οφέλη του.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι είπε τον περασμένο μήνα ότι “στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον” πρόκειται να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει σκληρές κυρώσεις και περιορισμούς στις εταιρείες οι οποίες εμπλέκονται στο σχέδιο αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments