Κόσμος

Προειδοποιήσεις από την Κομισιόν: Ετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία

Προειδοποιήσεις από την Κομισιόν: Ετοιμαστείτε για Brexit χωρίς συμφωνία
Η Κομισιόν θεωρεί πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit) χωρίς συμφωνία παραμένει ένα πιθανό ενδεχόμενο, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε σήμερα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που έχει εκπονήσει για την περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, συνιστώντας στις χώρες μέλη, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι προετοιμασμένοι. «Η Επιτροπή θεωρεί πως μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit) χωρίς συμφωνία παραμένει ένα πιθανό ενδεχόμενο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου προστίθεται ότι μέχρι τώρα οι προετοιμασίες έκτακτης ανάγκης «παραμένουν επαρκείς και κατάλληλες για το σκοπό αυτό».

«Ωστόσο, η Επιτροπή θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις και να αξιολογεί αν θα χρειαστεί οποιαδήποτε επέκταση των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Δέκα μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει δημόσια την υποψηφιότητά τους για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, η πρώην υπουργός Εργασίας Έσθερ Μακβέι, ο πρώην υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ραμπ, ο υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Ρόρι Στιούαρτ, η πρώην επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων ‘Αντρεα Λίντσομ, ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Επίσης τις προηγούμενες μέρες ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκοβ και ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζάβιντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments