Αυτοκίνητο

Uber: Περνάει στο επόμενο στάδιο της αυτόνομης οδήγησης

Uber: Περνάει στο επόμενο στάδιο της αυτόνομης οδήγησης
Η Uber σκοπεύει να αγοράσει συνολικά έως και 24.000 αυτοκίνητα τα επόμενα τρία χρόνια και θα χρησιμοποιηθούν όλα για δοκιμές στην αυτόνομη οδήγηση.

Στο επόμενο στάδιο της αυτόνομης οδήγησης θέλει να περάσει η Uber, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με τη Volvo. Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σε αυτοκινητόδρομο στην Ουάσινγκτον αυτόνομη οδήγηση οχήματος υπό περιορισμένες συνθήκες.

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα συνεχίσουν να είναι ικανοποιητικά θα συναρμολογηθούν από τη Volvo, στο εργοστάσιό της στο Torslanda της Σουηδίας, αρκετές δεκάδες μονάδες που θα έχουν τιμόνι και πεντάλ φρένων, αλλά θα φέρουν εγκατεστημένα εργοστασιακά συστήματα διεύθυνσης και πέδησης υπό τον έλεγχο υπολογιστή, προκειμένου να τελειοποιηθούν οι συγκεκριμένες δοκιμές. Σημειώνεται, ότι η Uber τους προηγούμενους μήνες είχε αγοράσει 250 Volvo XC90s για να πραγματοποιήσει τις δοκιμές της.

Τα νέα οχήματα διαθέτουν εκτός των άλλων συστημάτων και εσωτερική φωτογραφική μηχανή που θα ανιχνεύει διάφορα αντικείμενα στην καμπίνα, ενώ δεν θα διαθέτουν ηλιοροφές, καθώς υπάρχουν τοποθετημένοι μεγάλοι αισθητήρες στο πάνω μέρος.

Η Uber επισημαίνει ότι παλαιότερα είχε κάνει δοκιμές οδήγησης σε δημόσιους δρόμους στο Πίτσμπουργκ. Όμως, τον Μάρτιο του 2018 οι δοκιμές σταμάτησαν όταν ένα όχημα σκότωσε μία γυναίκα που επιχείρησε να περάσει βράδυ τον δρόμο. Σύντομα η εταιρεία θα συνεχίσει τις δοκιμές στο Τορόντο, τον Καναδά και το Σαν Φρανσίσκο.

Μάλιστα, σκοπεύει να αγοράσει συνολικά έως και 24.000 αυτοκίνητα τα επόμενα τρία χρόνια και θα χρησιμοποιηθούν όλα για δοκιμές στην αυτόνομη οδήγηση.

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι