Άποψη

Η μεγάλη ελπίδα για τη χώρα και η περίεργη εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων

Η μεγάλη ελπίδα για τη χώρα και η περίεργη εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων
Ο Θανάσης Λυρτσογιάννης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τους υδρογονάνθρακες που μπορούν να γίνουν η μεγάλη ελπίδα της χώρας.

Υπάρχει μία μεγάλη ελπίδα για τη χώρα. Που δίνει ελπιδοφόρα προοπτική και αποτελεί τη βάση για ένα καλύτερο μέλλον. Κι΄ όμως τα κόμματα σιωπούν. Δεν ακούμε τίποτα. Δεν συζητούν οι εκπρόσωποί τους, δεν αντιδικούν, δεν συγκρούονται. Περίεργη σιωπή. Ανεξήγητη σιωπή. Αναφερόμαστε στους υδρογονάνθρακες. Στις έρευνες στο Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Θα αναφέρουμε ορισμένες παραμέτρους που ακούστηκαν τα λίγα προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα σε βάθος 25ετίας μπορεί να έχει έσοδα που θα φτάσουν τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ασφαλιστικό σύστημα και το συνταξιοδοτικό θα λύσουν όλα τα προβλήματα. Θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτήσει την έρευνα, την καινοτομία, την τεχνολογική ανάπτυξη και συνεπώς να επιστρέψουν στη χώρα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, τα εκατοντάδες χιλιάδες μυαλά που ξενιτεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης και που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η πατρίδα και ο λαός που τόσα πολλά έχουν επενδύσει στη μόρφωσή τους. Κι΄ όμως τα κόμματα σε μία πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τηρούν ειδήμονα σιωπή.

Και για να κατανοήσουμε τη σημασία, δείτε πόση μεγάλη και σπουδαία είναι η στήριξη συμμαχικών δυνάμεων στην Κύπρο, τώρα που έχουν εντοπιστεί πλούσια κοιτάσματα. Σκεφτείτε λίγο τον πλούτο του Κατάρ και αναλογιστείτε τι μπορεί να συμβεί στη χώρα μας από τη στιγμή που οι επιστήμονες και άλλοι ειδικοί, εκτιμούν ότι νοτιοδυτικά της Κρήτης οι ποσότητες φυσικού αερίου είναι μεγαλύτερες από εκείνες που έχει το Κατάρ .

Τα παραδείγματα της Νορβηγίας και της Νιγηρίας

Ειλικρινά, προκαλεί κατάπληξη που τα κόμματα, ιδίως τα δύο μεγαλύτερα, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσιάζουν μία ολοκληρωμένη πολιτική, μία στρατηγική και ένα σχέδιο για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων. Να μας πουν πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν, που θα διατεθούν οι πόροι, τους στόχους τους. Γιατί οι υδρογονάνθρακες μπορεί να είναι ευλογία για τον ελληνικό λαό, αλλά μπορεί να μετατραπεί και σε κατάρα.

Δείτε για παράδειγμα τη Νορβηγία όπου ο εντοπισμός των πετρελαίων στη Βόρεια θάλασσα αποδείχτηκε ευλογία και άλλαξε τη μοίρα μιας φτωχής χώρας ψαράδων στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Δείτε και τη Νιγηρία, όπου αποδείχτηκε κατάρα. Γιγάντωσε τη διαφθορά, προκαλεί εμφύλιες συγκρούσεις και γενικώς ο λαός δεν είχε κανένα όφελος, σε αντίθεση με τη διεφθαρμένη νομενκλατούρα της χώρας. Ότι και να πούμε το ελληνικό πολιτικό σύστημα, άλλη μία φορά μας εκπλήσσει δυσάρεστα…

Διαβάστε όλα τα άρθρα του Θανάση Λυρτσογιάννη, εδώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments