Αυτοκίνητο

Αυτοκίνητο: Ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων

Αυτοκίνητο: Ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων
Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του, ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων. Η μονάδα παραγωγής του κινητήρα στο Bielsko-Biala αποτελεί μία από τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις του είδους.

Η νέα γενιά κινητήρων Turbo FireFly με κυβισμό 1,0 και 1,3 λίτρα προσφέρουν έως και 20% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου εξασφαλίζοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ απόδοσης, οδηγικής ευχαρίστησης και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Η νέα γενιά κινητήρων είναι διαθέσιμη στα Fiat 500X και Jeep Renegade και εφοδιάζεται για πρώτη φορά με την τελευταία γενιά του συστήματος MultiAir (MultiAir III). Ήδη οι πρώτοι 100.000 κινητήρες Turbo FireFly έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνους.

Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές είναι στο σύνολο τους οι εκπομπές ρύπων χάρη στο φίλτρο μικροσωματιδίων, τις μειωμένες τριβές, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά, καθώς και την πλέον σύγχρονη εκδοχή του πρωτοποριακού συστήματος MultiAir (MultiAir III). Έχοντας δοκιμαστεί για 75.000 ώρες σε συνθήκες προσομοίωσης, 60.000 ώρες σε εκτός δρόμου οδήγηση και 5.000.000χλμ. σε διάφορες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, οι κινητήρες FireFly ξεχωρίζουν για την αντοχή και την αξιοπιστία τους.

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του, ο νέος κινητήρας Turbo FireFly της FCA ξεπέρασε το ορόσημο των 100.000 μονάδων.

Η μονάδα παραγωγής του κινητήρα στο Bielsko-Biala (Πολωνία) αποτελεί μία από τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις του είδους με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο αυτοματισμού. Ο κινητήρας με τον αριθμό «100.000» είναι ένας Turbo FireFly 1,0, ο οποίος μαζί με τη μονάδα των 1,3 λίτρων επιβεβαιώνουν για ακόμα μία φορά την τεχνολογική δυναμική του ομίλου FCA.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments