Τεχνολογία

Facebook: “Βγάζει” δικό της κρυπτονόμισμα στην αγορά

Facebook: “Βγάζει” δικό της κρυπτονόμισμα στην αγορά
Η Facebook σκοπεύει να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της, σχεδιάζοντας το λανσάρισμα κρυπτονομίσματος στην αγορά.

Η εταιρεία Facebook είναι ένας από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς αυτού του κόσμου. Η μερίδα του λέοντος στην αγορά των social media της ανήκει, αλλά απ’ ότι φαίνεται, τα επιχειρηματικά σχέδια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και των συμβούλων του, φτάνουν πολύ πιο μακριά από το web interacting. Για την ακρίβεια, στο μυαλό των ανθρώπων του Facebook υπάρχει το πρότζεκτ με την ονομασία… Libra!

To Libra είναι ένα πρότζεκτ που αφορά το λανσάρισμα κρυπτονομίσματος, με στόχο να συμβεί στα μέσα του 2020, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ. Η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με 28 εταίρους, δημιουργώντας στη Γενεύη ένα νέο “τραστ” με την ονομασία Libra Association, το οποίο θα ασχοληθεί καθαρά με το πρότζεκτ του κρυπτονομίσματος.

Η Facebook έχει μεγάλες προσδοκίες για το κρυπτονόμισμα Libra, αλλά οι ανησυχίες για τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών ή τα εμπόδια από τις ρυθμιστικές αρχές ίσως δημιουργήσουν σημαντικούς φραγμούς.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι όχι μόνο θα καταστήσει δυνατές τις συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, αλλά θα προσφέρει για πρώτη φορά πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε καταναλωτές που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τραπεζών.

Όσο για το όνομα του κρυπτονομίσματος. Η έμπνευση ήρθε από τη ρωμαϊκή ζυγαριά, που θεωρείται σύμβολο της δικαιοσύνης και τη γαλλική λέξη «liberte» για την “ελευθερία”, δήλωσε ο Ντέβιντ Μάρκους, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της PayPal που είναι επικεφαλής του προγράμματος για τη Facebook. «Ελευθερία, δικαιοσύνη και χρήματα, που είναι ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εδώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments