Αυτοδιοίκηση

Δήμος Πειραιά: Διοργανώνει δωρεάν camp για μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής

Δήμος Πειραιά: Διοργανώνει δωρεάν camp για μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής
Ο Δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι camp θα διαρκέσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
Ο Δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι camp θα διαρκέσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Για πρώτη φορά, μαθητές σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν δωρεάν σε καλοκαιρινό camp που διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με την ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΟΙΝΣΕΠ. Το camp θα διαρκέσει για τις επόμενες δύο εβδομάδες και πραγματοποιείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα που θα βοηθήσουν τα παιδιά, όπως εικαστικά, μουσική, γυμναστική και χορό, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών και θεραπευτών ειδικής αγωγής. Ανάμεσα σε αυτούς είναι λογοθεραπευτές, ψυχολόγος, εργοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός, γυμναστής ειδικής αγωγής καθώς και μουσικός.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε πως «πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ως δημοτική αρχή τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε κοντά στα ειδικά σχολεία της πόλης και προσπαθούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να υλοποιούμε πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου να συμβάλουμε στο έργο που επιτελούν. Στο πλαίσιο αυτό καταφέραμε να λειτουργήσει η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, η οποία παρέμενε επί 16 χρόνια κλειστή και πλέον πραγματοποιούνται προγράμματα θεραπευτικής κολύμβησης για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολείο».

Σύμφωνα με τον κ. Μώραλη, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα διοργανωθούν γιορτές και εκδηλώσεις στα επτά ειδικά σχολεία της πόλης, «με στόχο να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη από ψυχαγωγία, από χαρά. Στόχος μας είναι να κάνουμε ακόμα περισσότερα πράγματα για τα ειδικά σχολεία τα επόμενα χρόνια. Είμαστε δίπλα τους και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν και να είναι ευτυχισμένα».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος  του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να είναι κοντά στα ειδικά σχολεία και στις ανάγκες που αυτά έχουν, προκειμένου να στηρίζουν το κοινωνικό τους έργο. Τα τελευταία χρόνια είμαστε κοντά τους με πολλές δράσεις και πιστεύω ότι η καλή συνεργασία του δήμου με τα ειδικά σχολεία θα συνεχιστεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού camp και εύχομαι να ζήσουν όμορφες στιγμές τα παιδιά των ειδικών σχολείων της πόλης μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments