Ειδήσεις

Chanel: Τέλος στις φήμες για πώληση του διάσημου οίκου

Chanel: Τέλος στις φήμες για πώληση του διάσημου οίκου
Παρά τις αναταράξεις, ο Chanel ούτε πωλείται, ούτε μπαίνει.

Ο οίκος Chanel έπρεπε να ξεπεράσει δυνατούς κλυδωνισμούς στα θεμέλιά του. Ο θάνατος, τον περασμένο Φεβρουάριο, του Κάρλ Λάγκερφελντ, του για πολλά χρόνια διευθυντή δημιουργικού του οίκου, πυροδότησε σκέψεις ότι η οικογένεια Βερτχάιμερ, η οποία ελέγχει την εταιρεία, ενδέχεται να αναζητά τρόπο εξόδου.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του προηγούμενου οικονομικού έτους, σε συνδυασμό με τη συγκεντροποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών στο Λονδίνο, συδαύλισαν τις φήμες για επικείμενη πώληση του Chanel. Εντούτοις, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του οίκου, ο Φιλίπ Μπλοντιό, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα στο Business of Fashion, επανέλαβε ότι η εταιρεία δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τη θέση του Καρλ Λάγκερφελντ, πήρε μετά τον θάνατο του θρυλικού σχεδιαστή, η Βιρζινί Βιάρ.

“Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ (συνιδιοκτήτης της Chanel) την διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ”, ανέφερε η ανακοίνωση του οίκου.

Η παρουσία της Βιάρ στη Chanel ξεκίνησε το 1987 όταν φίλος υψηλόβαθμου αξιωματούχου του πρίγκιπα Ρενιέ πρότεινε στον Λάγκερφελντ να την πάρει δίπλα του για πρακτική. Από τότε οι δυο τους έγιναν αχώριστοι. Τον ακολούθησε στη Chloe το 1992 και επέστρεψε μαζί του στη Chanel το 1997.

Κουεντιν Ταραντίνο

Ηνωμένες Πολιτείες της αμερικής

Marvel

Master chef

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments