Διεθνή

La Casa de Papel: Ποιος χαρακτήρας ενέπνευσε την τραγουδίστρια του soundtrack

La Casa de Papel: Ποιος χαρακτήρας ενέπνευσε την τραγουδίστρια του soundtrack
Το "My life is going on", το soundtrack του "La Casa de Papel" έχει αγαπηθεί από τον κόσμο όσο και η ισπανική σειρά και η Cecilia Krull που το τραγούδησε απαντά από που το εμπνεύστηκε.

Η αρχική σκηνή του La Casa de Papel, του σίριαλ του Netflix που σάρωσε μέσα στο 2018 (πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ακόμα τρέιλερ του τρίτου κύκλου), αποτέλεσε την έμπνευση για τη Cecilia Krull για να δημιουργήσει τη δυναμική μπαλάντα «My life is going on», που μετράει πάνω από 46 εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube.  Η Cecilia Krull, που πρόσφατα ήρθε και στη χώρα μας για να τραγουδήσει, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο People, όπου και είχε αποκαλύψει τι την ενέπνευσε για το συγκεκριμένο τραγούδι.

  • Είχες την ευκαιρία να παρακολουθήσεις κάποιο από τα επεισόδια του La Casa de Papel πριν γράψεις το «My life is going on»;

Ναι! Τότε ήταν έτοιμο το πρώτο. Για την ακρίβεια, με ενέπνευσε ο χαρακτήρας της Τόκιο και όσα συμβαίνουν στην πρεμιέρα της σειράς, όπου τη βρίσκει ο «κύριος καθηγητής»!

  • Πίστευες ότι το τραγούδι θα έχει τόσo μεγάλη απήχηση παγκοσμίως;

Όχι! Δεν πίστευα σε καμία περίπτωση πως θα γνώριζε τόσο μεγάλη επιτυχία όταν έγραφα τη μουσική και το τραγουδούσα. Οπότε, μπορείς να φανταστείς πόσο ενθουσιασμένη και χαρούμενη είμαι!

  • Πώς έγινε η πρόταση για να είσαι εσύ εκείνη που θα γράψει τους στίχους, τη μουσική και θα ερμηνεύσει το τραγούδι της σειράς;

Ξεκίνησα να δουλεύω με τον Manel Santisteban, που είναι ένας μεγάλος συνθέτης soundtrack εδώ στην Ισπανία, πριν από δέκα χρόνια περίπου, όταν ήρθε να με ακούσει σε μια συναυλία με την jazz ορχήστρα μου. Μου τηλεφώνησε την επομένη και ήθελε να δοκιμάσει τη φωνή μου για το τραγούδι μιας ταινίας. Φυσικά και του απάντησα «Ναι»! Και κυριολεκτικά δέσαμε ως δίδυμο. Στο στούντιό του γράψαμε το τραγούδι «Something’s triggered» για μια πολύ σημαντική ταινία εκείνη την εποχή (Tres Metros Sobre el Cielo). Έτσι, ξεκίνησα να δουλεύω μαζί του. Είναι μαγικά όταν δημιουργούμε τραγούδια, οπότε ξεκινήσαμε να γράφουμε περισσότερα και περισσότερα, όπως για τα ισπανικά σίριαλ Vis a Vis, El Accidente, την ταινία Fuga de Cerebros 2. Και φυσικά για το La Casa de Papel.

  • Είσαι και εσύ φαν της σειράς να υποθέσω…

Ναι, φυσικά! Ξεκίνησα να παρακολουθώ το σίριαλ την ίδια στιγμή με όλο τον κόσμο, εκτός φυσικά από το πρώτο επεισόδιο, που είχα δει πριν την προβολή του για να γράψω τη μουσική και τους στίχους. Την πρεμιέρα την παρακολούθησα ξανά μαζί με όλη την ομάδα.

  • Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας και ποια η σκηνή που σου έκανε «κλικ»;

Αγαπώ τον Berlin και μου αρέσει πολύ η Ναϊρόμπι. Τόσο διαφορετικοί… και τόσο δυνατοί. Λάτρεψα όταν η Τόκιο μπήκε ξανά στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο και το τέλος της δεύτερης σεζόν.

  • Ποιο ήταν εκείνο το στοιχείο που σε ενέπνευσε να γράψεις τους στίχους του τραγουδιού; Μοιάζει να είναι βαθιά συναισθηματικό…

Η ζωή με εμπνέει, οι εμπειρίες και ναι, είμαι λίγο –έως πολύ– έντονη! Εμπνεύστηκα από την Τόκιο αλλά είμαι πάντα εγώ εκείνη που γράφω τους στίχους. Οπότε προσπαθώ να βρω τις συνδέσεις με τις δικές μου εμπειρίες.

  • Οι στίχοι σου μιλούν για ζητήματα καρδιάς…

Όχι μόνο για ζητήματα καρδιάς, αλλά και το πώς επιλέγεις να ενηλικιωθείς στη ζωή.

  • Γιατί επιλέγεις να γράφεις στα αγγλικά αντί στα ισπανικά; Είχες διαβλέψει από την αρχή πως το τραγούδι σου δυνητικά θα μπορούσε να γίνει διεθνής επιτυχία;

Αγαπώ την jazz μουσική και σε όλη μου τη ζωή ακούω αμερικανική μουσική, οπότε θεωρώ πως τα αγγλικά μού έρχονται φυσιολογικά όταν γράφω και τραγουδάω. Είναι πολύ μουσικά. Επίσης, ποτέ δεν γράφω ή συνθέτω με την προοπτική να γίνει κάτι, αλλά με νοιάζει το πώς κυλάει η μουσική και ο στίχος.

  • Πώς ήταν η ζωή σου στη Μαδρίτη πριν από το «My life is going on»;

Η ίδια και μετά την επιτυχία. Είμαι ένα κανονικό άτομο. Όμως τώρα είμαι λίγο περισσότερο χαρούμενη και πραγματικά εκτιμώ κάθε χειρονομία αγάπης.

  • Προέρχεσαι από μια μουσική οικογένεια, είχες υπογράψει συμβόλαιο με την Disney όταν ήσουν 7 και στα 12 σου έκανες την πρώτη σου εμφάνιση στην ισπανική τηλεόραση…

Ναι, ξεκίνησα από πολύ μικρή. Ο πατέρας μου είναι μουσικός, ένας έξοχος πιανίστας και συνθέτης της jazz. Οι γονείς μου λένε πως τραγουδούσα από βρέφος. Στα 7 μου πήγα σε ένα κάστινγκ της Disney, έψαχναν για παιδάκια που τραγουδούν. Με επέλεξαν για παραγωγές, όπως άλμπουμ, CDs, να τραγουδάω τραγούδια και να είμαι σε χορωδία με φωνές όπως του Mickey Mouse. Ήταν μια εκπληκτική εμπειρία και έμαθα πολλά!

  • Υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις στη ζωή σου, πέρα από τη μουσική;

(γέλια) Νομίζω πως η απάντηση κρύβεται στην ίδια την ερώτηση.

  • Υπάρχει μια νύχτα που να σου άλλαξε τη ζωή;

Πολλές νύχτες. Η πιο σημαντική ήταν εκείνη της 12ης Νοεμβρίου του 2008, όταν έφερα στον κόσμο το γιο μου, Samuel.

  • Θα έκανες ένα cameo για τον τρίτο κύκλο της σειράς;

Με μεγάλη μου χαρά!

  • Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποιο spoiler για την τρίτη σεζόν;

Δεν έχω ιδέα! Αλλά είμαι σίγουρη πως θα είναι εκρηκτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments