Πολιτική

ΚΙΝΑΛ για debate: “Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά”

ΚΙΝΑΛ για debate: “Δεν θα παίξουμε την κολοκυθιά”
Το ΚΙΝΑΛ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία χρέωσης ευθυνών, ούτε να "παίξει" την κολοκυθιά, όσον αφορά τη διεξαγωγή ή όχι του debate των πολιτικών αρχηγών.

Το ΚΙΝΑΛ πήρε θέση σε όσα ακούγονται και γράφονται σχετικά με το debate των πολιτικών αρχηγών, το οποίο κινδυνεύει να ματαιωθεί. Συγκεκριμένα, στο κόμμα αναφέρουν ότι δεν θα μπουν σε διαδικασία χρέωσης ευθυνών, ούτε θέλουν να παίξουν άλλο την… κολοκυθιά όσον αφορά στις ημερομηνίες που μπορεί να λάβει χώρα η τηλεμαχία. Πάντως, στο κόμμα τονίζουν ότι πρέπει να λυθεί άμεσα το ζήτημα καθώς “δεν μπορεί να είναι στον αέρα ο σχεδιασμός του τελευταίου δεκαημέρου της προεκλογικής περιόδου.

Έπειτα, το ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το χρονικό της ενημέρωσης που έλαβε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενο κώλυμα του Αλέξη Τσίπρα και ανέδειξε ότι έκανε αντιπρόταση με τρεις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. Συγκεκριμένα, στο ΚΙΝΑΛ τονίζουν τα εξής: «Ούτε στο γαϊτανάκι χρέωσης ευθυνών για το ενδεχόμενο ματαίωσης τελικά του ντιμπέιτ συμμετέχουμε, ούτε θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά των ημερομηνιών. Κυρίως όμως δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τεχνάσματα να στηθεί από την πίσω πόρτα το πολυπόθητο debate των 2 “μονομάχων”, με το πρόσχημα ότι καμιά τελικά από τις ημερομηνίες που προτείναμε δεν τους βολεύει»

Τα επιτελεία των κομμάτων ψάχνουν λύση για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, έπειτα από το κώλυμα που προέκυψε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, από το βράδυ της 30ης Ιουνίου.

“Την Παρασκευή ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο (;) κώλυμα του πρωθυπουργού να παραστεί στο debate την Δευτέρα 1 Ιουλίου όπως ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στην Διακομματική την προηγούμενη Τρίτη και επιβεβαιώσαμε και κατά την συνάντηση μας την Πέμπτη το απόγευμα. Με αυτό το δεδομένο ενημερώσαμε για την διαθεσιμότητα μας να συμβάλουμε δίνοντας άμεσα 3 ακόμα εναλλακτικές ημερομηνίες.

Παρότι μάλιστα αυτό μας υποχρέωνε να τροποποιήσουμε το ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα της Φ. Γεννηματά, κάνοντας όμως ταυτόχρονα γνωστές ποιες είναι οι εντελώς ανελαστικές σχετικές δεσμεύσεις του. Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει συνεννόηση και τελική απόφαση άμεσα γιατί ο σχεδιασμός του τελευταίου 10ημέρου της προεκλογικής περιόδου δεν μπορεί να είναι στον αέρα”.

Άσκησε κριτική ο Τσίπρας για το debate

Ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε για το debate κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, άσκησε κριτική για τον τρόπο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης: «Έτσι όπως την ετοιμάζουν αυτή την αναμέτρηση, παράλληλοι μονόλογοι αναμένεται να είναι, οπότε μπορώ να βγω με Skype από τις Βρυξέλλες. Έχω την αίσθηση ότι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν επιδιώκουν την ουσιαστική αντιπαράθεση και επιμένουν σε παράλληλους μονολόγους», είπε και παράλληλα πρόσθεσε ότι:

«Υπάρχει ωστόσο ένα υπαρκτό θέμα εφόσον δεν θα μπορώ να είμαι στην Αθήνα την ημέρα της αντιπαράθεσης. Καθότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τελειώσει και τι ώρα θα τελειώσει η διαδικασία στις Βρυξέλλες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments