Αθλητισμός

Ζοσουέ Σα: Το plan b του Ολυμπιακού για την άμυνα

Ζοσουέ Σα: Το plan b του Ολυμπιακού για την άμυνα
Ο Ζοσουέ Σα είναι η εναλλακτική λύση του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας μετά το "ναυάγιο" με τον Σεμέδο.

Ο Ζοσουέ Σα βρίσκεται στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Ρουμπεν Σεμέδο και παρά το γεγονός πως έμοιαζε να είναι τελειωμένη υπόθεση, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αυτό οδήγησε τους ανθρώπους της ομάδας να ψάξουν για άλλες λύσεις μέσα από τη μεταγραφική λίστα που είχαν φτιάξει. Η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι εξίσου σημαντική με αυτή του σέντερ φορ για τον Πέδρο Μαρτίνς. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή σε μια νευραλγική θέση.

Μετά από αρκετή σκέψη, οι άνθρωποι της ομάδας φέρονται να έχουν καταλήξει στην περίπτωση του Ζοσούε Σα. Πρόκειται για ένα παίκτη που γνωρίζει καλά ο προπονητής του Ολυμπιακού από την παρουσία του στο Πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο 27χρονος στόπερ προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ και έκανε τις καλύτερες σεζόν του με την φανέλα της Γκιμαράες. Αυτές του οι εμφανίσεις του είχαν δώσει το εισιτήριο για να πάρει μεταγραφή στην Άντερλεχτ. Μετά από μια σεζόν στο Βέλγιο παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Τουρικική Κασίμπασα.

Ζοσουέ Σα: Ο παλιός γνώριμος του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Σα είχε συνεργαστεί με τον Μαρτίνς στην Γκιμαράες τη σεζόν 2016-2017, ως δίδυμο μαζί με τον Πεδράο, για τον οποίο επίσης είχαν ενδιαφερθεί οι Πειραιώτες. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έστειλαν στην Άντερλεχτ αντί 2.2 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά η πλήρως καθοδική πορεία του συλλόγου, που φέτος μάλιστα βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων ύστερα από 55 χρόνια, είχε επίδραση και στον ίδιο.

Τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά ούτε στην Τουρκία και η Άντερλεχτ δύσκολα θα του δώσει δεύτερη ευκαιρία. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει ήδη γίνει μια πρώτη επαφή ανάμεσα στις δυο πλευρές και ο Πορτογάλος στόπερ δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο 27χρονος πιστεύει ότι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο θα μπορέσει να κάνει το restart στην καριέρα του.

Από την πλευρά της η Άντερλεχτ δεν αναμένεται να αξιώσει πολλά χρήματα για να τον παραχωρήσει. Όταν ο Σα έκανε το ξεπέταγμα του τον είχε αγοράσει έναντι 2.2 εκατομμυρίων ευρώ. Με την πτώση που βρίσκεται η καριέρα του η αξία του σύμφωνα με το transfermark έχει πέσει στα μισά. Τη σεζόν που μας πέρασε ο Σα αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την Κασίμπα και μάλιστα πέτυχε ένα γκολ. Το συμβόλαιο του με την ομάδα του Βελγίου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments