Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Μπέρδεμα με το Ντένμον (pics)

Παναθηναϊκός: Μπέρδεμα με το Ντένμον (pics)
Παναθηναϊκός: Ο λόγος της διάψευσης του Μάρκους Ντένμον και του ατζέντη του Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Παναθηναϊκός: Το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019, ο πράσινη ΚΑΕ ανακοίνωσε και τυπικά την “επιστροφή” του Μάρκους Ντένμον. Όμως λίγη ώρα αργότερα τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, διέψευσαν τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι ο Αμερικανός δεν έχει συμβόλαιο με καμία ομάδα και είναι free agent.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο twitter o Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τόνισε ότι ο πελάτης του είναι ελεύθερος και θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για το που θα συνεχίσει την καριέρα του. «Κάτι παραπάνω από επίσημο. Ο Μάρκους Ντένμον είναι ελεύθερος και θα αποφασίσει για το που θα συνεχίσει την καριέρα του τις επόμενες ημέρες. Δεν έχει συμβόλαιο με καμία ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του Παναθηναϊκού. Κάθε πληροφορία περί υπογραφής του σε κάποια ομάδα είναι λάθος», έγραψε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα τοποθετήθηκε επίσημα και ο Μάρκους Ντένμον, τονίζοντας ότι δεν έχει συμβόλαιο με καμία ομάδα και πως είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί. «Για όποιον ενδιαφέρεται, δεν έχω υπογράψει με καμία ομάδα ακόμη και είμαι ελεύθερος και ανοικτός να συζητήσω οποιαδήποτε πρόταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.

Σύμφωνα με τον ΣΠΟΡ FM, ο Παναθηναϊκός είναι 100% καλυμμένος με την ανακοίνωση, διότι ο παίκτης δεν χρησιμοποίησε τη ρήτρα για να μείνει ελεύθερος, οπότε και ανανεώθηκε αυτόματα το συμβόλαιό του. Επίσης το πιο πιθανό σενάριο είναι ο παίκτης έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα και για αυτό, μην περιμένοντας την άμεση ανακοίνωση της ΚΑΕ, προχώρησαν στην διάψευση ο παίκτης και ο ατζέντης του.

Παπαδόπουλος: «Ο Παναθηναϊκός δεν καταδέχεται αθλητή που δεν θέλει να αγωνιστεί στην ομάδα»

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Αμερικανού γκαρντ, λέγοντας: «Ο Μάρκους Ντένμον δεν άσκησε το δικαίωμα αποδέσμευσής του από τον Παναθηναϊκό και κατόπιν τούτου αποτελεί αθλητή της ομάδας μας.Αν κι εφόσον προκύπτουν διαφωνίες ή διαφορές απόψεων ακόμη και σε τόσο ξεκάθαρα θέματα, υπάρχει πάντα η επιλογή της FIBA, ώστε να δοθεί λύση.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε αθλητή να επιθυμεί την αποδέσμευσή του από κάποια ομάδα, με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα έρθει να διαπραγματευτεί και να συμφωνήσει με τον Σύλλογο τον τρόπο αποδέσμευσής του. Ο Παναθηναϊκός ουδέποτε, άλλωστε, θέλησε ή καταδέχεται να έχει στο ρόστερ του οποιονδήποτε αθλητή, ο οποίος δεν θέλει να αγωνιστεί στην ομάδα».

Η ανακοίνωση της ανανέωσης του Ντένμον από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την επιστροφή του Μάρκους Ντένμον στην ομάδα για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους. Ο Ντένμον γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου 1990 στο Kansas των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Ξεκίνησε το μπάσκετ από το high school του Hogan όπου είχε 28.5 πόντους και 5.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην τελευταία του σεζόν εκεί, ενώ το 2008 κέρδισε το βραβείο του καλύτερου παίκτη των σχολείων του Kansas.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στο Κολλέγιο του Missouri, στην ομάδα του οποίου αγωνίστηκε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Στην τρίτη του σεζόν είχε 16.9 πόντους ανά παιχνίδι, όντας βασικός στα 33 από τα 34 ματς, ενώ ήταν μέλος στην ομάδα με τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα. Η συνέχεια στο Κολέγιο τον βρήκε να «γράφει» εξίσου πολύ καλά στατιστικά με 17.7 πόντους και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα στην τελευταία χρονιά του εκεί.

Το 2012 επελέγη στη θέση «59» του NBA Draft από τους San Antonio Spurs.

Τον Ιούλιο του 2012 πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη γαλλική Chalon-Saone. Ωστόσο, στην πρεμιέρα της ομάδας του με την ASVEL στάθηκε άτυχος καθώς υπέστη έναν τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για σχεδόν τέσσερις μήνες. Μετά από εκείνη τη χρονιά, υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με την τουρκική Tofas Bursa, ενώ η συνέχεια τον βρήκε στην Ιταλία και την Brindisi για τη σεζόν 2014-15.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, επέστρεψε στην Τουρκία για να αγωνιστεί στην Istanbul BB όπου έμεινε για άλλον ένα χρόνο (2015-16).

Η τρίτη τουρκική ομάδα του Ντένμον ήταν η Gaziantep, στην οποία έπαιξε την αγωνιστική περίοδο 2016-17, βοηθώντας την καταλυτικά. Συγκεκριμένα είχε 16.1 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι, με 50.7% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και 37.4% στα τρίποντα.

Τη σεζόν 2017-2018 φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ. Στην Euroleague αγωνίστηκε σε 28 παιχνίδια έχοντας 5.6 πόντους κατά μέσο όρο και 41.7% ποσοστό ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων, ενώ στο πρωτάθλημα της Basket League έπαιξε σε 23 ματς σκοράροντας 8.7 πόντους κατά μέσο όρο με 40.4% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Τη σεζόν 2018-2019 ο Μάρκους Ντένμον εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα της Κίνας με τους Zhejiang Golden Bulls έχοντας 33.6 πόντους, 7.1 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι με 42.5% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments