Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: «Πάρτι» στο twitter με τη νέα γκάφα του προέδρου των ΗΠΑ (pics)

Ντόναλντ Τραμπ: «Πάρτι» στο twitter με τη νέα γκάφα του προέδρου των ΗΠΑ (pics)
Ντόναλντ Τραμπ: Νέο μεγάλο λάθος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των κυρώσεων στο Ιράν.

Ντόναλντ Τραμπ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μας έχει συνηθίσει σε λάθη στις αναρτήσεις του στο twitter. Πριν από μερικές ημέρες ο Τραμπ είχε γράψει ότι «η Σελήνη είναι τμήμα του πλανήτη Άρη» και όπως ήταν λογικό έγινε χαμός με αμέτρητες αναρτήσεις. Το ίδιο συνέβη και το βράδυ της Δευτέρας μετά την ανακοίνωση του Τραμπ για κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Ντόναλντ Τραμπ, προφανώς από λάθος, ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στον αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, ο οποίος πέθανε πριν από 30 χρόνια, το 1989. «Τα κεφάλαια του αγιατολάχ Χομεϊνί και του γραφείου του δεν θα γλιτώσουν από τις κυρώσεις» είπε ο Τραμπ, διαβάζοντας το κείμενο για το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε, με το οποίο θα εμποδιστούν «ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης (του Ιράν), το επιτελείο του και όσοι σχετίζονται στενά μαζί του» να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους.

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, όμως,  είναι ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ανέλαβε μετά τον θάνατο του Χομεϊνί, το 1989. «Ο Τραμπ δεν ξέρει ότι ο αγιατολάχ Χομεϊνί είναι νεκρός και ότι ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κυβερνά το Ιράν», σημείωσε η Σάρα Μασουμί, διπλωματική ρεπόρτερ της εφημερίδας Etemad. Οι σχετικές αναρτήσεις στο twitter δεν άργησαν και πολύ με τους Ιρανούς χρήστες του διαδικτύου να αντιμετωπίζουν με ειρωνεία και χλευασμό το νέο λάθος τους πλανητάρχη.

Στο Twitter, οι χρήστες έκαναν… πάρτι.

«Κάποια μέρα ο Χαμενεΐ είχε πει «Ρόναλντ» αντί για «Ντόναλντ». Ο Τραμπ πήρε την εκδίκησή του», έγραψε ο @danialshaigan, θυμίζοντας μια γλωσσική παραδρομή του ανώτατου ηγέτη, σε μια ομιλία του όπου αναφερόταν στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτός ο νάρκισσος (σ.σ. ο Τραμπ) περιμένει να του τηλεφωνήσει (ο νεκρός);» διερωτήθηκε ο @saeedIran, παραπέμποντας στη δήλωση που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος στις 9 Μαΐου: «Θα ήθελα να μου τηλεφωνήσουν… είμαστε έτοιμοι για διάλογο».

Ο @BahramAsadzadeh, από την άλλη, ανακάλυψε μια «συνωμοσία» στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον του Τραμπ: «Τον κάνουν να μοιάζει με ηλίθιο», γράφει, αναφερόμενος στο κείμενο που διάβασε ο πρόεδρος. «Το βλέπετε καθαρά: αυτός διαβάζει μεγαλόφωνα» και την ίδια στιγμή οι άλλοι «συγκεντρώνουν αποδείξεις για να πουν ότι είναι φρενοβλαβής».

Δείτε μερικά από χιλιάδες tweet για τη νέα γκάφα του Ντόναλντ Τραμπ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης