Ελλάδα

Ο Αρκάς εξηγεί με απίθανο σκίτσο γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αρκάς εξηγεί με απίθανο σκίτσο γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αρκάς επιστρέφει και με το γνωστό «βιτριολικό» του χιούμορ σχολιάζει την ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Ο Αρκάς και η σχέση… αγάπης που έχει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό. Άλλωστε, ο γνωστός σκιτσογράφος δεν χάνει ευκαιρία να σχολιάσει το κυβερνών κόμμα, όπως και τον Αλέξη Τσίπρα στον οποίο έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν. Αυτή τη φορά, με το γνωστό «βιτριολικό» του χιούμορ έβαλε στο στόχαστρο όλους όσους προσπαθούν από τα τέλη Μαΐου να εξηγήσουν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές.

Μετά τη συντριπτική ήττα δεν είναι λίγα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος,συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού, που έχουν προσπαθήσει να εξηγήσουν τους λόγους του εκλογικού αποτελέσματος. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών τόνισαν ότι ο λαός δεν κατάλαβε το πρόγραμμα του κόμματος, παρουσιάζοντας αυτήν ως βασική αιτία. Σε ένα ιδιαίτερα σαρκαστικό σκίτσο ο Αρκάς αναπαριστά μια τέτοια συνομιλία ανάμεσα σε κυβερνητικά στελέχη που αναφέρουν το εν λόγω επιχείρημα. «Ο λόγος που μας καταψήφισαν είναι γιατί δεν μας κατάλαβαν» λέει ένας με κάποιον άλλον να συμπληρώνει: «…ή μας κατάλαβαν πολύ καλά».

Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά:

Ο Αρκάς απάντησε: Γι αυτό επιτίθεμαι στον Τσίπρα – Τι θα κάνω με τον Μητσοτάκη

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 29 Μαΐου, ο Αρκάς είχε απαντήσει και στους επικριτές του, οι οποίοι τον κατηγορούσαν τις επιθέσεις του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο γνωστός σκιτσογράφος είναι γνωστό ότι έχει μια ιδιαίτερη σχέση… αγάπης με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο έχει σχολιάσει ουκ ολίγες φορές, όπως και την κυβέρνηση του.

Με μια εκτενή ανακοίνωση του στο Facebook, ο Αρκάς απάντησε στα σχόλια που δέχθηκε, για τα όσα λέει για την κυβέρνηση. Ο διάσημος σκιτσογράφος είχε τονίσει ότι τα σχόλια του δεν έχουν κάποιο πολιτικό πρόσημο. Παράλληλα, είχε αναφέει ότι ο λόγος που επέκρινε την κυβέρνηση ήταν αισθητικής, ηθικής και εν τέλει πολιτισμικής φύσεως. Τέλος, ο Αρκάς είχε επισημάνει ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση επιδείξει αντίστοιχο τυχοδιωκτισμό και κυνική εξαπάτηση των πάντων με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία θα είναι το ίδιο και περισσότερο αμείλικτος μαζί της.

«ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ: Ο Αρκάς δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός γελοιογράφος. Η δουλειά του βρίσκεται στις κόμικς σειρές του και στα βιβλία του. Στα social media σχολιάζει την επικαιρότητα, όπως κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, απλώς ο σχολιασμός του γίνεται με σκίτσα γιατί έτσι έχει μάθει να εκφράζεται. Τα σκίτσα αυτά δεν έχουν πολιτικό πρόσημο, γιατί η αντίθεσή του με την απερχόμενη κυβέρνηση ήταν αισθητικής, ηθικής και εν τέλει πολιτισμικής φύσεως. Δεν υπήρχαν περιθώρια πολιτικής κριτικής.

Είμαστε βέβαιοι πως αν η επόμενη κυβέρνηση επιδείξει αντίστοιχο τυχοδιωκτισμό και κυνική εξαπάτηση των πάντων με μοναδικό σκοπό την παραμονή στην εξουσία, ο Αρκάς θα είναι το ίδιο και περισσότερο αμείλικτος μαζί της. Άλλωστε τα μέχρι τώρα σκίτσα-σχόλια του που έχουν αναρτηθεί στο Facebook δεν είναι προσωποποιημένα. Θα κριτικάρουν πάντα την χυδαιότητα και τον αμοραλισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης και οποιασδήποτε εξουσίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments