Πως Να

Πως να κάνετε ποστ ταυτόχρονα σε πολλά social media

Πως να κάνετε ποστ ταυτόχρονα σε πολλά social media
Δείτε πως να ποστάρετε ταυτοχρόνως ό,τι θέλετε σε πολλαπλά social media.

Όσοι είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα social media ξέρουν πως το να διαχειρίζεσαι πως η διαχείριση πολλαπλών λογαριασμών χρειάζεται πολύ χρόνο. Παρόλο που υπάρχουν εργαλεία που επιτρέπουν σε κάποιον να ελέγχει αρκετούς λογαριασμούς, εντούτοις αποφασίζουν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους στις εταιρίες που ασχολούνται με το social networking. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές εφαρμογές που το κάνουν αυτό σε μια περιορισμένη έκταση και λειτουργικότητα, προσφέροντας όμως αρκετές επιλογές στον χρήστη.

Και είναι ακριβώς οι κολοσσοί της κοινωνικής δικτύωσης αυτοί που περιορίζουν σε τέτοιου τύπου τρίτες υπηρεσίες να συνεργάζονται. Ειδικότερα το Facebook και το Twitter, το έχουν κάνει ακόμα πιο δύσκολο τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, τον Αύγουστο του 2018 το Twitter αποφάσισε να μπλοκάρει τα πραγματικού χρόνου tweet streams από τρίτες εφαρμογές, όπως και τα push notifications. Σε μια παρόμοια ενέργεια προχώρησε και το Facebook λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2018 ως αντίδραση στο σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, αποτρέποντας σε τρίτες εφαρμογές να ανεβάζουν περιεχόμενο (και στο Facebook και στο ιδιοκτησίας Facebook, Instagram) στο όνομα του χρήστη.

Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος για οποιονδήποτε χρήστη θέλει να ποστάρει ταυτόχρονα σε Facebook και Instagram και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει κάποιο χρηματικό αντίτιμο. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω μιας εφαρμογής, που ονομάζεται Buffer. Πρόκειται για μια εφαρμογή social network manager που έχει καταφέρει να παρακάμψει με «μαεστρικό» τρόπο τους περιορισμούς που έχει βάλει το Facebook. Απλά σου υπενθυμίζει να ανεβάσεις αυτό που θέλεις στο Instagram κι από εκεί μετά μπορείς να το στείλεις και στο Facebook.

Πως δουλεύει η εφαρμογή

Ο δωρεάν λογαριασμός στο Buffer σου επιτρέπει να κάνεις sign up μέχρι και σε τρεις λογαριασμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται τα Facebook page, Facebook group, Instagram, Twitter, LinkedIn page, LinkedIn profile και Pinterest. Αν για παράδειγμα θέλει κάποιος να ποστάρει μια φωτογραφία σε Facebook, Twitter και Instagram στις 15:00 μιας ημέρας πλέον υπάρχει τρόπος. Πρέπει απλά να την ανεβάσει στο Buffer παραμετροποιώντας τα posts για κάθε κοινωνικό μέσο (προσθέτοντας, ας πούμε, hashtags στο Twitter) και μόλις είναι έτοιμος απλά πατάει το «Share».

Το ποστ θα ανέβει αυτόματα στο Twitter και όταν είναι να ανέβει και στο Instagram, ο χρήστης θα λάβει ένα μήνυμα στο κινητό του. Μέσω αυτού μπορεί να διαφοροποιήσει οτιδήποτε θέλει, αλλάζοντας για παράδειγμα τις διαστάσεις της φωτογραφίας. Στη συνέχεια η εφαρμογή του δίνει την επιλογή να ανεβάσει τη φωτογραφία σε Facebook, Twitter και Tumblr. Ουσιαστικά το μόνο που έχει να κάνει ο κάθε χρήστης είναι να πατήσει «Share» για το επιθυμητό δίκτυο.

Η εφαρμογή μπορεί να μοιάζει αρκετά περίπλοκη και δύσκολη στη χρήση, αλλά με λίγη εξάσκηση μαθαίνεται εύκολα. Άλλωστε, αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο να ποστάρει κάποιος σε πολλαπλά social media ταυτόχρονα. Αν βέβαια κάποιος θέλει να διαχειρίζεται μέχρι και οκτώ μέσα κοινωνικής δικτύωσης τότε υπάρχει και η έκδοση του Pro Buffer, η οποία όμως κοστίζει 15 δολάρια το μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments