Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Wimbledon (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Wimbledon (vid)
Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ήττα αναμένεται να "πληγώσει" τον Έλληνα τενίστα, καθώς θα χάσει αρκετούς βαθμούς από την συγκομιδή του στην παγκόσμια κατάταξη,

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμό-σοκ γνώρισε ο κορυφαίος Έλληνα τενίστας, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα στην πρεμιέρα του στο Wimbledon και γνώρισε την ήττα στον πρώτο γύρο από τον Τόμας Φαμπιάνο με 3-2 σετ (6-4, 3-6, 6-4, 6-7 [8], 6-3). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να βρει ποτέ ρυθμό στο παιχνίδι, πλήρωσε ακριβά τα πολλά αβίαστα λάθη που έκανε, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τον Ιταλό τενίστα, που ήταν πιο σταθερός στα χτυπήματά του.

Η ήττα αναμένεται να “πληγώσει” τον Τσιτσιπά, καθώς θα χάσει αρκετούς βαθμούς από την συγκομιδή του στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς πέρυσι στην ίδια διοργάνωση είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τέταρτο γύρο. Ο αποκλεισμός αυτός μπορεί να πει κανείς ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα των κάκιστων εμφανίσεων που πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του για το τρίτο Γκραντ Σλαμ της σεζόν.

Ο Τόμας Φαμπιάνο, από μεριάς του, έκανε το παιχνίδι του, είχε σταθερότητα στα χτυπήματά του, δεν «λύγισε» από το γεγονός είχε απέναντί του το Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και στο τέλος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. Την κορυφαία στην καριέρα του, καθώς στο παρελθόν δεν είχε κερδίσει ποτέ παίκτη που βρισκόταν στην κορυφαία 10άδα. Ο Έλληνας τενίστας αποχωρεί πλέον από το Λονδίνο και αναμένεται να επιστρέψει στις Ελλάδα, για τις καλοκαιρινές του διακοπές, όπως δήλωσε ο ίδιος. Ο Ιταλός τενίστας στο δεύτερο γύρο του Wimbledon θα αντιμετωπίσει τον Ιβο Κάρλοβιτς, ο οποίος νίκησε με 3-0 σετ τον Αρναμπόλντι.

Ο αγώνας:

Ο Φαμπιάνο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε το νωθρό ξεκίνημα του Στέφανου και προηγήθηκε γρήγορα 2-1, πετυχαίνοντας από νωρίς μπρέικ. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και με 6-4 γκέιμς έκανε το 1-0 στα σετ. Στο δεύτερο ο Ελληνας τενίστας ανέβασε στροφές και απάντησε με το ίδιο… νόμισμα στον αντίπαλό του. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-2 με μπρέικ και λίγο αργότερα έκανε το 6-4 και το 1-1 στα σετ. Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 4-4. Ο Φαμπιάνο σέρβιρε σωστά για το 5-4 και με μπρέικ στο πιο καθοριστικό σημείο έκανε το 6-4, παίρνοντας εκ νέου προβάδισμα στο σκορ.

Στο τέταρτο σετ έγινε μια πραγματική μάχη, η οποία κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έσβησε δύο match point του Ιταλού και βγάζοντας ψυχή και πάθος στο κορτ έκανε το 10-8, ισοφαρίζοντας εκ νέου σε 2-2. Ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα και έστειλε το ματς στο πέμπτο και καθοριστικό σετ. Ο συμπατριώτης μας με την ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοφάριση, πίεσε από την αρχή και στο πρώτο σέρβις γκέιμ του Φαμπιάνο είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του.

Ο Ιταλός, όμως, κατάφερε να σβήσει τις ευκαιρίες του Στέφανου και στο 7ο γκέιμ πέτυχε το μπρέικ, που ουσιαστικά του έδωσε τη νίκη – πρόκριση στον δεύτερο γύρο. Το 6-3 ήρθε με… μαθητική ακρίβεια για τον βραχύσωμο τενίστα, που απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments