Ελλάδα

One Tv: Πήρε οριστική άδεια από το ΕΣΡ

One Tv: Πήρε οριστική άδεια από το ΕΣΡ
One Tv: Τα κανάλι ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη πήρε οριστική άδεια από ΕΣΡ.

One Tv: Εδώ και αρκετό καιρό το κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του. Αρχικά εξέπεμπε μόνο στο διαδίκτυο και στη συνέχεια μπήκε στα συνδρομητικά πακέτα των Nova και Cosmote tv. Όλα αυτά ήταν προάγγελος για την οριστική άδεια Πανελλήνιας εμβέλειας. Αυτή εγκρίθηκε οριστικά σήμερα σύμφωνα με την ανακοίνωσε που έβγαλε το Ελληνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης.

Η 117/209 απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει πως η Αρχή “ανακηρύσσει οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση της άδειας που προκηρύχθηκε με βάση την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ την μοναδική υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».”

Η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων έληξε την 1η Ιουλίου χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση από άλλον τηλεοπτικό σταθμό. Αυτό σημαίνει ότι η Alter ego θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη δώσει ύψους 3.5 από τα 35 εκατομμύρια που κοστίζει η άδεια. Μόλις γίνει αυτό τότε το One Tv θα ξεκινήσει να προβάλλεται σε Πανελλήνια εμβέλεια. Στη συνέχεια ακολουθεί η δημοσίευση και στο ΦΕΚ της απόφασης του ΕΣΡ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Με την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ (ΦΕΚ Β΄ 22/14.1.2019) προκηρύχθηκαν δύο (2) άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων την 28η.2.2019. Με βάση την Προκήρυξη 1/2019 ΕΣΡ υπεβλήθηκε μια (1) αίτηση υποψήφιας παρόχου περιεχομένου με τα ακόλουθα στοιχεία:

Α/Α ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΗΜ/ΝΙΑ 1 ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ: 1065/28.2.2019 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΣ: 1059/28.2.2019 28.2.2019 Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου της ως άνω υποψηφιότητας, οι ορισθέντες Εισηγητές υπέβαλαν τις εισηγήσεις τους και ακολούθως με την Απόφαση 115/2019 του ΕΣΡ η αίτηση της υποψήφιας εταιρείας κρίθηκε ομοφώνως ότι πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις του Συντάγματος, των νόμων και της Προκήρυξης 1/2019 του ΕΣΡ.

Η υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακηρύχθηκε προσωρινώς επιλεγείσα και με την ίδια ως άνω Απόφαση του ΕΣΡ τάχθηκε προθεσμία για υποβολή ενστάσεων δεκαπέντε (15) ημερών από την ανάρτηση και επίδοση της απόφασης σύμφωνα με όσα ορίζονται ειδικότερα στο Κεφάλαιο 8.2. της Προκήρυξης 1/2019 του ΕΣΡ. Η επίδοση της απόφασης έλαβε χώρα την 14η Ιουνίου 2019 (βλ. σχετικόαποδεικτικό επίδοσης του υπαλλήλου του ΕΣΡ Νικολάου Σχίζα). Η ταχθείσα προθεσμία υποβολής ενστάσεων παρήλθε την Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019,χωρίς να υποβληθεί ένσταση και ενόψει αυτών πρέπει η αιτούσα εταιρεία να ανακηρυχθεί οριστικώς προεπιλεγείσα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΕΣΡ:Ανακηρύσσει οριστικώς προεπιλεγείσα για τη χορήγηση της άδειας που προκηρύχθηκεμε βάση την Προκήρυξη 1/2019 του ΕΣΡ την μοναδική υποψήφια εταιρεία με την επωνυμία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments