Τεχνολογία

Wikipedia – απεργία: Ο συνιδρυτής της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας καλεί σε κινητοποίηση

Wikipedia – απεργία: Ο συνιδρυτής της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας καλεί σε κινητοποίηση
Wikipedia - απεργία: Σε... ξεσηκωμό καλεί ο συνιδρυτής της πασίγνωστης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, ενάντια στα social media.

Wikipedia – απεργία: Ο δρ. Λάρι Σάγκερ, συνιδρυτής της πασίγνωστης διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας, φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όριά του με τη “συμπεριφορά” των social media ενάντια στους χρήστες. Τα πρόσφατα κρούσματα περί διαρροής προσωπικών δεδομένων, τόσο από το Facebook, όσο και από τα άλλα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν θορυβήσει τον Σάγκερ, ο οποίος καλεί σε μια πρωτότυπη διαδικτυακή… απεργία. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ζητά από τους χρήστες των social media να κάνουν εμπάργκο στη χρησιμοποίησή τους και να αφήσουν στην άκρη τους λογαριασμούς τους, ούτως ώστε να στείλουν μήνυμα στους ιθύνοντες για περισσότερη μέριμνα και σεβασμό στο θέμα διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων.

Ο συνιδρυτής της Wikipedia φαίνεται μάλιστα… αποφασισμένος: «Πρέπει να κάνουμε πολύ θόρυβο, να επιδείξουμε τους συλλογικούς μυς μας και να απαιτήσουμε από τις γιγάντιες επιχειρήσεις που επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν, να μας επιστρέψουν τον έλεγχο πάνω στα δεδομένα μας, στην ιδιωτικότητα και στην εμπειρία του χρήστη», τονίζει μεταξύ άλλων στο ιδιότυπο κάλεσμά του προς τον κόσμο. Σημειώνει μάλιστα πως όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο δυνατό θα είναι το μήνυμα που θα σταλεί και ως εκ τούτου θα υπάρξει ελπίδα για αλλαγή κατεύθυνσης και στάσης από το Facebook και τα υπόλοιπα social media.

Στόχος του Σάγκερ είναι να υπάρξει πίεση που θα φέρει αλλαγές, που θα προσδώσουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους, ενώ θα καταστήσει τα ίδια πιο ανοιχτά, αλλά και διαλειτουργικά, ώστε μια ανάρτηση σε ένα δίκτυο να μπορεί να εμφανιστεί και σε ένα άλλο. Για τον δρ. Σάγκερ, έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν εξαρχής όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Έτσι θα έπρεπε να είχαν αναπτυχθεί εξαρχής τα κοινωνικά μέσα, αντί να είναι περιτοιχισμένα σε ξεχωριστά και ανταγωνιστικά δίκτυα», τονίζει στη διακήρυξή του.

Η διακήρυξη του Σάγκερ έχει διανεμειθεί στα περισσότερα διαδικτυακά fora και ήδη υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά των χρηστών. Πολλοί εξέφρασαν αμφιβολίες στο κατά πόσο η ιδιόμορφη αυτή «απεργία» θα έχει πραγματικά μαζική συμμετοχή και ανταπόκριση. ‘Έτσι κι αλλιώς, κατά καιρούς, αρκετοί που έχουν σοβαρά παράπονα από δίκτυα όπως το Facebook, τα έχουν ήδη εγκαταλείψει την προσπάθεια να ξεσηκώσουν τους υπόλοιπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments