Αθλητισμός

Ρικ Πιτινό: Αυτός είναι ο παίκτης που ήθελε για τον Παναθηναϊκό

Ρικ Πιτινό: Αυτός είναι ο παίκτης που ήθελε για τον Παναθηναϊκό
Ρικ Πιτινό: Ο Αμερικανός προπονητής αν και αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, προτού αναγκαστεί να απαντήσει αρνητικά στο "Τριφύλλι" είχε ήδη ξεχωρίσει την περίπτωση ενός παίκτη για την ομάδα.

Ρικ Πιτινό: Ο Αμερικανός προπονητής αποχώρησε στο τέλος της φετινής σεζόν από τον Παναθηναϊκό, σκορπίζοντας απογοήτευση σε άπαντες στην ομάδα που επιθυμούσαν την παραμονή του. Κάτι το οποίο ήθελε και ο ίδιος, αλλά όπως αποκάλυψε η ασθένεια του εγγονού του και ένα μήνυμα της κόρης του ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν στις ΗΠΑ. Ο εγγονός του θρυλικού προπονητή αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και ο ίδιος θέλησε να βρίσκεται δίπλα στο γιο του για να τον στηρίξει.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ευχαριστεί από καρδιάς τον κ. Ρικ Πιτίνο για την εξαιρετική συνεργασία και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της ζωής και της καριέρας του. Πρόκειται για μια ακόμα σπουδαία προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού που αποτέλεσε μέρος της ιστορίας του Παναθηναϊκού, για έναν σπουδαίο άνθρωπο και προπονητή, ο οποίος τίμησε με την παρουσία το ελληνικό και κατ’ επέκταση το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Αμερικάνος Hall Of Famer φεύγει σαν φίλος και φίλος θα παραμείνει για πάντα.Σε ευχαριστούμε για όλα, coach!», είχε αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση του προς τον Πιτίνο ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έδωσε το χρίσμα του επόμενου προπονητή στον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Αμερικανός προπονητής είχε ήδη αρχίσει να ετοιμάζει τη λίστα με τους παίκτες που θα ήθελε στην ομάδα την επόμενη σεζόν, εφόσον παρέμενε στον πάγκο της. Ένας από αυτούς τους παίκτες ήταν ο Τζαμάλ Φράνκλιν, το όνομα του οποίου βρέθηκε εσχάτως στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρει το «gazzetta.gr». Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης γνώριζε το ενδιαφέρον των «πρασίνων» και περίμενε στο… ακουστικό του για την κλήση του «τριφυλλιού». Ωστόσο, αμέσως μετά την αποχώρηση του Πιτίνο, όπως είναι λογικό το θέμα «πάγωσε» αρκετά.

«Δολοφόνος» μέσα στο παρκέ ο Φράνκλιν – Ψάχνει άλλο στυλ παίκτη ο Πεδουλάκης

Ο 27χρονος γκαρντ είναι μια περίπτωση ενός… σεσημασμένου σκόρερ, καθώς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Κίνα με τη φανέλα των Sichuan Blue Whales με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 32,3 πόντους, 9,9 ριμπάουντ, 7,9 ασίστ, 2,4 κλεψίματα, 1,8 τάπες, ενώ σούταρε με ποσοστό 50% στα σουτ εντός παιδιάς, εκ των οποίων 30% στα τρίποντα, ενώ είχε και 85% στις βολές.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Φράνκλιν βρίσκεται ακόμη στο «περίμενε» για τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι έχει αποχωρήσει ο Πιτίνο και τη θέση του έχει πάρει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο Έλληνας προπονητής, όμως, βρίσκεται σε αναζήτηση ενός παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Φράνκλιν. Μάλιστα, έχει θέσει ως προτεραιότητα το να έχει και εμπειρία από την Ευρώπη και δη από τη Euroleague. Ο Φράνκλιν είχε επιλεγεί στον δεύτερο γύρο του draft το 2013 και δη στο νούμερο 41 από τους Μέμφις Γκρίζλις (24 ματς, 1,8π., 1ριμπ., στο ΝΒΑ) ενώ εκτός από την Κίνα έχει αγωνιστεί και στην G-League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments